Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι "Πσεκασμοί" έχουν και παρενέργειες...

Παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  για άνοιγμα ξανά της υπόθεσης δήθεν δωροδοκίας βουλευτών, με αφορμή τα όσα αστεία κατήγγειλε η Σταυρούλα Ξουλίδου και ελπίζουμε αυτή τη φορά να πέσουν μερικά καμπανίδια (αν και θα κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική ασυλία) για να σταματήσουν να μας τα ζαλίζουν με τις αναπόδεικτες παπαριές τους

Συγκεκριμένα, η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε...

Αθήνα και Λευκωσία άνοιξαν τον δρόμο...

Οι προχθεσινές δηλώσεις Ρέντσι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι στην Ιταλία (και της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του μετά την εκλογή του, τον περασμένο Μάιο, με το 96% των ψήφων), αποδεικνύει πόσο μπροστά βρέθηκε η Ελλάδα στην οικοδόμηση των στρατηγικών συμμαχιών της στην περιοχή.

Αποδεικνύουν επίσης πόσο δίκιο είχαν Αθήνα και Λευκωσία, Σαμαράς και Αναστασιάδης, όταν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κάιρο δεσμεύτηκαν να γίνουν οι «πρεσβευτές» της Αιγύπτου στην Ευρώπη, βοηθώντας την αιγυπτιακή ηγεσία να ξεπεράσει τα προβλήματά της με τις Βρυξέλλες.

Όχι πάλι Γιώργο. Όχι πάλι…

 Κάθε πολίτης , ποσό μάλλον κάθε πολιτικός είναι όχι μόνον ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και να αποφασίζει για την στάση που θα κρατήσει σε κάθε θέμα , αλλά είναι και υποχρεωμένος να βλέπει τα πράγματα ελεύθερα και από την δική του οπτική γωνία.

  Με αυτή την λογική , ο πρώην πρωθυπουργός , ο κ Γ Παπανδρέου , βεβαίως δικαιούται να έχει τις δίκες του απόψεις και τα δικά του πιστεύω τόσο για το μέλλον της χώρας όσο και για τις δίκες του ως τώρα πολιτικές επιλογές.
 Έτσι, η παρουσίαση του δικού του , νέου μανιφέστου για το μέλλον του κόμματος του, είναι θεμιτή και δικό του δικαίωμα.

  Και τις απόψεις του αυτές , αν θέλει να δει ποια είναι η ανταπόκριση τους στην βάση του κόμματος στο οποίο ανήκει, μπορεί να τις θέσει εκεί προς συζήτηση.
Και βεβαίως αν επιθυμεί να αναλάβει και πάλι τα ηνία της εξουσίας του κόμματος του, ενός κόμματος που με τις κινήσεις του οδήγησε στην κατάρρευση και πιθανόν σύντομα στην πλήρη εξαφάνιση τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή,είναι δικό του δικαίωμα και θέμα.
 Και είναι και θέμα των μελών αυτού του κόμματος, αν θέλουν και πάλι να επιλέξουν κάποιον που όπως και οι ίδιοι πιστεύουν απέτυχε παταγωδώς.
  Άλλο όμως αυτό το ζήτημα και άλλο να παίζει ο ίδιος και ορισμένοι σύμβουλοι του, με το μέλλον της χώρας και των πολιτών.