Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τα καλύτερα και τα χειρότερα φορολογικά συστήματα στον κόσμο!!!

Τα πιο προβληματικά φορολογικά συστήματα έχουν Πολωνία, Πορτογαλία και Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Deloitte. Το σημαντικότερο πρόβλημα κάθε φορολογικού συστήματος και αυτό που τελικά διώχνει τις εταιρείες, τις επενδύσεις τους, τα φορολογικά έσοδα και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν είναι η αβεβαιότητα για τη μορφή που θα έχει το φορολογικό σύστημα στο μέλλον. Στοιχείο που είναι το μόνο σταθερό στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Είναι εντυπωσιακό ότι όλες οι εταιρείες, από όπου και αν προέρχονται, θεωρούν ως σημαντικότερο παράγοντα για το αν θα επενδύσουν σε μία οικονομία τη φορολογική βεβαιότητα. Οχι το τελικό ύψος της φορολογίας (ή, τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζουν).

O Άδωνις ξεφτίλισε τον κονδυλοφόρο που αποκαλεί μαχαιροβγάλτες και ροπαλοφόρους τους ΝεοΔημοκράτες...

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να απαντήσει στον διευθυντή του “Βήματος της Κυριακής” Άντώνη Καρακούση, για το υβριστικό άρθρο κατά της Συγγρού και του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Καρακούσης κάνει λόγο στο άρθρο του για τη “χειρότερη Δεξιά”, που δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ αφήνει αιχμές για “περίεργες” σχέσεις της Συγγρού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τα εξής:

Το Σαββατοκύριακο το δεύτερο (και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ... ) συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων...

Το δεύτερο  (και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...  ΌΠΩΣ ΌΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ) πολιτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποιείται το το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

Αν βρεθούν οι 180 διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης ψάχνει κόμμα...

Είναι ξεκάθαρο πως για το ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί κομβικό σημείο.

Το σύνθημα των ευρωεκλογών που είχε εισηγηθεί ο κ. Τζιώτης (επικοινωνιολόγος του κ. Τσίπρα) και που έλεγε πως μία πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνε την κυβέρνηση φαίνεται πως οδήγησε σε αδιέξοδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό γιατί ο πήχης ανέβηκε ψηλά χωρίς να υπάρχει η μετρήσιμη κοινωνική ανταπόκριση (για μία αριστερή κυβέρνηση όπως έλεγαν) αλλά και γιατί από ευρωεκλογές δεν πέφτει μία κυβέρνηση.

Στη συνέχεια η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για «κουμπαρά» που συλλέγονται χρήματα για να δωροδοκηθούν οι βουλευτές και άλλες ανυπόστατες λάσπες που έγιναν «γαργάρα» μπροστά στον εισαγγελέα, απέδειξαν πως το κόμμα του κ. Τσίπρα χρησιμοποιεί κάθε τέχνασμα προκειμένου να κρατηθεί στην επικαιρότητα.

Βάστα πρύτανη, μόνος εναντίον όλων!

Ακόμη και για την αντίληψη που επικράτησε στη μεταπολίτευση, η κατάληψη του Πολυτεχνείου δρομολόγησε το τέλος της δικτατορίας και την επιστροφή στη δημοκρατία.

Ακόμη και αυτό να μην συνέβη, ο αγώνας της πλειοψηφίας των φοιτητών που εξεγέρθηκαν εναντίον της δικτατορίας, ήταν αγώνας για την επιστροφή της δημοκρατίας.

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που για το τι μέλλει γενέσθαι αποφασίζουν οι πολλοί και δεν επιτρέπει στους λίγους να... φασίζουν έναντι των πολλών.

Η επιστροφή της δημοκρατίας σήμανε λοιπόν πως για το μέλλον της χώρας αποφασίζει ο ελληνικός λαός μέσω ελεύθερων εκλογών για τις οποίες στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει καμιά σοβαρή υποψία για νοθεία και παραποίηση των αποτελεσμάτων.

Φαληρεύς at large!

Ο ένοικος του τάφου είναι -αλίμονο- νεκρός... Ομως! Παρά το δεινό πλήγμα, ο αγών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κάθε Μακεδονίας δεν σταματά. Ως νέα ηρωική μορφή σε αυτό το ωραίο άθλημα αναδεικνύεται ο θεράπων του Θέσπιδος, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Γιάννης ο Βούρος. Ο εν λόγω φόρεσε (μεταφορικώς, βέβαια...) τη μαύρη πλισέ mini jupe και το ομοιόχρωμο collant του Mακεδονομάχου και κατήγαγε περιφανή νίκη εις βάρος των ακατονόμαστων γειτόνων, οι οποίοι δολίως επεχείρησαν να διεισδύσουν στην Ενωση Θεάτρων της Ευρώπης (ΕΘΕ).

Διαβάζω, λοιπόν, ότι, στο πλαίσιο της συνέλευσης της ΕΘΕ στο Τελ Αβίβ και κατά την εξέταση των υποψηφιοτήτων για την ένωση, ο Γ. ο Βούρος αντέδρασε και μάλιστα «άμεσα», όπως μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου, μόλις διαπίστωσε ότι κάποιος θεατρικός οργανισμός με την επωνυμία ΝΕΤΑ δήλωνε ως έδρα την πόλη Μπίτολα «της Μακεδονίας» και επίσης ότι ο πρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού είναι κάποιος που φέρει την ιδιότητα του πρώην υπουργού Πολιτισμού «της Μακεδονίας».