Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Λαθρομετανάστευση : Έφτασε η ώρα ...

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας...

Την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε η ευρωπαϊκή επιχείρηση με την ονομασία «Τρίτων» για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων στη Μεσόγειο, όπου, ως γνωστόν, η κατάσταση είναι δραματική.

Παράλληλα, η Ιταλία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η δική της επιχείρηση «Mare Nostrum» και πλέον θα δρα στο πλαίσιο της Frontex και της νέας ευρωπαϊκής επιχείρησης.

Η «Τρίτων» θα κοστίζει 2,9 εκ. ευρώ μηνιαίως, το κόστος έχουν αναλάβει 21 κράτη-μέλη και απασχολεί 65 άτομα, ενώ επιχειρούν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 4 θαλάσσια πλοία, ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος και δύο παράκτια περιπολικά σκάφη.

Σενάρια Grexit ξανά στο τραπέζι...

Η εμπλοκή της κυβέρνησης με την Τρόικα είναι ουσιαστική και δεν λαμβάνει χώρα για τα μάτια του κόσμου.

Η κυβέρνηση κατάφερε να αποσπάσει τις δόσεις χωρίς να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και την οικονομία. Οι τελευταίες εξελίξεις στο χρηματιστήριο και τα επιτόκια αποδεικνύουν πως η έξοδος στις αγορές την περασμένη Άνοιξη με χαμηλά επιτόκια έγινε χάρη στην εντύπωση που είχαν οι αγορές για την αυστηρή κηδεμονία της χώρας από τη Τρόικα.

Η Μέρκελ και οι υπόλοιπες πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης μιλούν θετικά για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, γιατί έχουν παγιδευτεί. Έχουν εκταμιεύσει εκατοντάδες δισ. Ευρώ ευρωπαίων φορολογουμένων προς την Ελλάδα για να αποφύγουν τις καταρρεύσεις του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος από μια ελληνική κατάρρευση, υποτίθεται με την αυστηρή επιτήρηση της τρόικα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Μήπως τελικά είχε δίκιο (έστω και καθ υπερβολιν) ο Θόδωρος Πάγκαλος;

Πριν  μερικά χρόνια, όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος  έλεγε ( έστω  και  καθ υπερβολιν ) ότι «μαζί τα φάγαμε», τελικά  ίσως να είχε και δίκιο   Έστω και με κάποιους αστερίσκους, έστω και με αναλογίες, φαίνεται ότι αν όχι όλοι πάντως πολλοί, παρά πολύ «μαζί τα φάγαμε»…

  Γιατί κάθε μέρα που περνά βγαίνει στο φως άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα που αποδεικνύει ότι τις τελευταίες δεκαετίες  η κοινωνία είχε διαφθαρεί. Ότι η κοινωνία κινείτο σε τέτοιους «ρυθμούς». Και ότι  ο καθένας στην δική του κλίμακα , προσπαθούσε « να τα φάει» που λέει και ο Θ Πάγκαλος.
 Να κλέψει την εφορία, να μην κόψει απόδειξη, να πάρει μικρή η μεγάλη μίζα, να διορίσει από το παράθυρο και χωρίς  προσόντα το παιδί του, να καταπατήσει κάποια δημοσιά περιοχή, να πάρει φακελάκι και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.
   Το όλο αυτό κλίμα , ήταν τόσο διαδεδομένο, που εθεωρείτο πια «νόμιμο» και «λογικό». Που εθεωρείτο φυσιολογικό κάτι τέτοιο και  οποίος δεν  το αποδεχόταν  και δεν το έκανε ήταν «χαζός» ή «αφελής».
  Αυτές τις μέρες έχουμε ένα μεγάλο παράδειγμα του «μαζί τα φάγαμε».