Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια Σαμαρά στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ για την επαναφορά στη νομιμότητα...

Με απόλυτη επιτυχία (και τάξη...) έληξε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, ενώ νωρίτερα  φοιτητές και αστυνομία παρέμειναν έξω από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου, όπου σημειώθηκε μικροένταση.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε συγκεκριμένα όταν μικρή ομάδα φοιτητών (ανάγωγα θρασίμια) ζήτησε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Γιατί ο κ Δένδιας στο «πεντάγωνο»...

Η  ξαφνική μετακίνηση του ως τώρα υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδρα, στην θέση του Δ Αβραμοπούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δημιούργησε παρά πολλές συζητήσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά...

Προκάλεσε επίσης και  πολλά ,εσωκομματικά κυρίως , σενάρια.
Το βασικό ερώτημα που θέτουν ακόμα και υπουργοί που έχουν στενή συνεργασία (και προσωπική σχέση) με τον πρωθυπουργό είναι το πώς είναι δυνατόν να μετακινείται μετά από πέντε μήνες υπουργός από κρίσιμο μάλιστα υπουργείο στο οποίο έχουν εναποτεθεί παρά πολλές ελπίδες για την ανάστροφη τί κλίματος στην αγορα. Και μάλιστα να μετακινείται ενώ δεν θεωρείται αποτυχημένος. Το αντίθετο θα έλεγε κάποιος.
 Και το ερώτημα είναι εύλογο, αν σκεφτεί κανεις και το εύρος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και τα κρίσιμα θέματα τα οποία αυτό το διάστημα πρέπει να λύσει το υπουργείο.
  Ας δούμε τα θέματα ένα.