Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το «κόκκινο» Χαλάνδρι...

Αυτός ο Σίμος Ρούσσος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, αναδεικνύεται σε μεγάλη μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πήρε τον δήμο, παρά το μόλις 17,75% που είχε στον πρώτο γύρο και βέβαια με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, και είναι φανερό ότι στόχο έχει να μετατρέψει το Χαλάνδρι σε «κόκκινο» προάστιο, προκειμένου να δικαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά τη νίκη του έσπευσε να τον συγχαρεί συστήνοντας παράλληλα ότι πρέπει να είναι προσεκτικός, ως αριστερός δήμαρχος που καλείται να ασκήσει διοίκηση στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα. Είναι πλέον βέβαιο ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα αισθάνεται δικαιωμένος από τη μέχρι τώρα θητεία του Σίμου Ρούσσου...

ΜΠΡΑΒΟ στο Ποτάμι: Τριτοκοσμική συνήθεια η συνέλευση εν ώρα αιχμής σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ...

Μπράβο στο Ποτάμι που δεν μασά τα λόγια του αν και δεν είναι στην βουλή!!!

Τα πυρά του δέχθηκαν οι "εργαζόμενοι" των μέσων σταθερής τροχιάς για την απόφασή τους να κάνουν στάση εργασίας σε ώρα αιχμής, προκειμένου να δώσουν το παρών στις γενικές τους συνελεύσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Η δράση του κόκκινου φασισμού στο ΕΚΠΑ...

 Φασιστεροί  φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η σύγκλητος του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Είχαν μάλιστα αποκλείσει την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επιτρέπουν στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη και στα μέλη της συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Μετά από μία περίπου ώρα αποκλεισμού της συγκλήτου του ΕΚΠΑ εντός της πρυτανείας, οι φοιτητές επέτρεψαν τελικά στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη να αποχωρήσει.

Επιστολή του Ζαχαριάδη 26 Νοεμβρίου 1940...


ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή του Ζαχαριάδη 26 Νοεμβρίου 1940:
«Μεταξάν Πρωθυπουργόν
Ανοιχτό Γράμμα

"Ολόκληρος ό λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τά σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ό λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. "Εξω άπ΄ αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία. Αφού ό λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα μέ τούτους τους όρους:

Αντί για αποτελεσματικότητα, κινήσεις με γνώμονα ιδεοληψίες...

Αρχή άνδρα δεικνυσει, γράφει στην Αντιγόνη ο Σοφοκλής, εννοώντας πως  η άσκηση της εξουσίας αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου, δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του.

   Το ρητό αυτό, είναι διαχρονικό, μια και η άσκηση από άνδρες(ή γυναίκες) της εξουσίας, της οποίας εξουσίας του ανατεθεί με οποιονδήποτε τρόπο πραγματικά κάνει σαφή συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους.

 Δείχνει αν και ποιες ικανότητες έχουν. Και οι ικανότητες φαίνονται όχι μόνον στην άσκηση της εξουσίας αλλά και στην επιλογή των συνεργατών και των συμβούλων. Φαίνονται στην ιεράρχηση στόχων και κυρίως στην αποτελεσματικότητα.
 Παράλληλα βέβαια, με την άσκηση της εξουσίας, εμφανίζεται και ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχειό. Η πραγματική προσωπικότητα του σκουντάς την εξουσία..
 Εμφανίζεται ο χαρακτήρας του σε όλο του το μεγαλείο.