Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η σημασία της Apple SIM ...

Η Apple κάνει επίδειξη δύναμης και ... κλειδώνει το οικοσύστημά της.
Και ενώ τα μάτια του συνόλου των καταναλωτών αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης πέφτουν στις φορητές συσκευές που παρουσιάζει η Apple, με τις κριτικές να είναι από αποθεωτικές έως αδιάφορες και σκληρές, η αμερικάνικη εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα εξαιρετικά καλοστημένο παιχνίδι που είναι ικανό να αλλάξει για μια ακόμα φορά τις ισορροπίες στην αγορά.
Η αρχή έγινε με την υπηρεσία Apple Pay, το λανσάρισμα της οποίας ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα. Είναι γεγονός ότι όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα ήθελε από την αμερικάνικη εταιρεία να μπει στο παιχνίδι των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Γιατί; Η Apple πληρούσε αρκετά κριτήρια: έχει το καλό brand που μπορεί να «πουλήσει» την υπηρεσία, έχει πολύ μεγάλη βάση χρηστών και ο μέσος όρος δαπάνης αυτών των χρηστών είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο εκείνων που προτιμούν προϊόντα Android. Αυτή την «δύναμή» της η Apple την γνωρίζει πολύ καλά και είναι δεδομένο ότι η είσοδός της στην αγορά των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου δεν έγινε άνευ όρων.

Μήπως δεν την προσέχουν αρκετά οι συγγενείς της ;

«Σκαρωσαν τη λιστα στην οποια μπηκαν / Λεφτά από τιε φαρμακευτικες / Χα χα / Καλό / Χιαρομαι οτνα βλεπω υπεραπσιστες του / Τηλεβιβλιοπωλη και του καιεστωτος ετσι ιεναι καο την κατοχη / Ειχαν μαζι με τους ναζι / Εμπαιναν μοορστλα κι σκοτωναν παιδαι και ξεκοιλιαζαν γυναικεσ το / Σπερμα δεν αλαλζει σε μερικους / πο όσον βελπω / παρκενει βαθια στο dna / ο γνωστος τυπος ξαναγυρισε να παρει λογη δοξΑ»

Το ως άνω κείμενο –όπως ακριβώς το βλέπετε: χωρίς στίξη, ανορθόγραφο, ασύντακτο, άναρθρο– είναι χθεσινή καταχώριση της Ραχήλ Μακρή στο Facebook. Τι σημαίνει αυτό; (Το γεγονός, εννοώ, όχι το κείμενο που είναι ακατάληπτο ούτως ή άλλως...) Σημαίνει ότι πολύ κακώς την άφησαν οι γιατροί να φύγει.

Οι τράπεζες, τα “stress test“ ,o κ. Χαρδουβελης και η επόμενη μέρα...

Το μεσημέρι της Κυριακής θα ανακοινωθούν  από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα πολυαναμενομενα stress test των Ευρωπαϊκών τραπεζών.

 Και αν για τις περισσότερες Ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτή  είναι μια σοβαρή διαδικασία, όμως χωρίς να αναμένουν ιδιαιτέρα θέματα που να αφορούν την λειτουργία τους, για την χωρά μας ( όπως και για ορισμένες χώρες του Νότου) το θέμα αποκτά άλλη σημασία.
 Και αποκτά για τις ελληνικές τράπεζες, άλλη σημασία, για δυο κυρίως λόγους.
 Ο πρώτος είναι ότι τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές τράπεζες, που βρίσκονται σε μια εσωτερική διαδικασία «συμμαζέματος» λόγω και των πολλών συγχωνεύσεων των δυο τελευταίων ετών, έχουν ουσιαστικά «παγώσει» κάθε κίνηση προς την αγορά.

Ελπίδες κρεμασμένες σε μια επέτειο…

Από την κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έστειλαν μήνυμα νίκης και ενότητας.

Έτσι γινόταν πάντα σε όλους τους Αγώνες του Έθνους.

Μόνο αυτό;

Δυστυχώς, όχι.

Οι περισσότεροι – σχεδόν όλοι – από τους μεγάλους εθνικούς αγώνες, συνοδεύθηκαν σχεδόν αμέσως από εμφύλιους σπαραγμούς, εθνικό διχασμό, αδελφοκτόνες μάχες.

Πολεμούσαμε πάντα εναντίον του κοινού εχθρού και… μεταξύ μας.

Ο εθνικός διχασμός υπήρξε πάντα η κατάρα της φυλής.

Ο Ηλίθιος και ο «πρυτάνης»...

Σεβαστή η προσπάθεια του κ. Λάκη να προσπαθεί να εντυπωσιάσει το κοινό του χρησιμοποιώντας, εκτός από την ευφυΐα του και το λεπτό του χιούμορ και τις λογοτεχνικές του γνώσεις, όμως θα ήθελα να του επισημάνω πως πριν ανοίξει το στόμα του για να παραγάγει προοδευτικά χάχανα, καλόν θα ήτο να διαβάζει και καμιά σελίδα πού και πού, ή κι αν δεν διαβάζει, να ρωτάει κάναν διαβασμένο που λένε.

Με πληροφόρησαν λοιπόν πως στην προχθεσινή εκπομπή του πέτυχε υψηλά επίπεδα τηλεθέασης όταν, με το πονηρούτσικο ύφος του και το βλεμματάκι που κοιτάζει πάντα από κάτω προς τα πάνω, είπε πως είναι κρίμα που ο Ντοστογιέφσκι δεν γνώρισε τον Σταύρο Θεοδωράκη διότι θα του είχε αφιερώσει τον «Ηλίθιο». Ο άνθρωπος, γνωρίζοντας προφανώς το έργο μόνον από τον τίτλο του, έχοντας τις ίδιες λογοτεχνικές γνώσεις που έχει ο μέσος συμπατριώτης μας, κοινώς καλός ο Τσιφόρος αλλά λίγο βαρύς, ρε παιδί μου, θεωρεί πως ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι περιγράφει τη ζωή κάποιου ηλιθίου στην κυριολεξία.