Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οταν η αλήθεια θεωρείται γκάφα...

Είπε επιτέλους την αλήθεια ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αλλά οι υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας το χαρακτήρισαν γκάφα.

Και όμως, με αξιοθαύμαστη συμπύκνωση περιέγραψε πώς εφθάσαμε να κόβουν κεφάλια οι αποκαλούμενοι τζιχαντιστές σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και η Δύση να φρικιά αμήχανη και να ρίχνει μερικές βόμβες στον γάμο του Καραγκιόζη, προσποιούμενη ότι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Είπε ο Μπάιντεν:


Οι νέοι πρυτάνεις, οι τολμηρές αποφάσεις και η ανάγκη για στήριξη από φοιτητές -καθηγητές...

 Όταν υπάρχει διάθεση και θέληση όλα μπορούν να γίνουν. Όταν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει  ένα πρόβλημα , το θέλει πραγματικά, είναι βέβαιο ότι βρίσκει τρόπους να το κάνει.
 Και συνήθως, αν δεν υπάρχουν αλλά προβλήματα, η προσπάθεια του είναι επιτυχημένη. Έστω και εν μέρει.
 Αυτό αποδεικνύουν με τις ως σήμερα αποφάσεις αλλά και ενέργειες τους , οι νέες πρυτανικές αρχές σε πολλά πανεπιστήμια , με πρώτα τα μεγαλύτερα, δηλαδή το πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τού πανεπιστήμιο Πατρών.
 Οι νέες πρυτανικές αρχές στα ιδρύματα αυτά , φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη τα όσα εδώ και χρόνια κάποιοι εξ αυτών έλεγαν αλλά και υποσχέθηκαν κατά την διάρκεια των εκλογών για τις νέες πρυτανικές αρχές.
 Να επιστρέψει η ηρεμία και η χωρίς εμπόδια λειτουργία των πανεπιστήμιων.