Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Στη δημοσιότητα πρόσφατη φωτογραφία του συλληφθέντος για τρομοκρατία...

Πρόσφατη φωτογραφία του συλληφθέντα στον Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Αντώνη Σταμπούλου έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Διδάγματα εκ Βενεζουέλας...

Με αφορμή το ταξίδι του κ.Τσίπρα στην Βενεζουέλα, τον Μάρτιο 2013, για να παρευρεθεί στην κηδεία του ‘’ινδάλματός’’ του Ούγκο Τσάβες, ηγέτη της χώρας αυτής επί δεκα-τετραετία, είχαμε γράψει στην ‘’Εστία’’ (15.03.13) τα εξής:

‘’Η Βενεζουέλα είναι μία χώρα, μετά την Σαουδική Αραβία, με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου, η τιμή του οποίου, κατά την θητεία του Τσάβες, υπερ-δεκαπλασιάσθηκε. Αυτό επέτρεψε στον ‘’Κομμαντάντε’’ να παρέχει δωρεάν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου στον φίλο και μέντορά του Φιντέλ Κάστρο και να προβεί σε πολλές κοινωνικές παροχές προς τα φτωχά στρώματα, τα οποία (και, ιδίως, οι γυναίκες) τον λάτρεψαν.

Ταυτόχρονα κατεδίωξε ποικιλοτρόπως την ανώτερη και την μεσαία τάξη, πολλά μέλη των οποίων αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα. Θεσμοί όπως η δικαιοσύνη, η κεντρική τράπεζα, τα ΜΜΕ κατέστησαν υποχείριά του. Το δημόσιο χρέος από 28 δις δολάρια ανήλθε στα 90 και ο πληθωρισμός στο 22%, ενώ τον Φεβρουάριο 2013 το εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 32%.

Αφετηρία επανεκκίνησης της Ν.Δ.

Aν, υποθετικά, η επέτειος των 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ήταν μετά ένα μήνα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πιθανότατα θα είχε πολύ περισσότερα να πει και αρκετά ακόμη να εξαγγείλει. Ωστόσο, καθώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη, παράλληλα με το μπαράζ διπλωματικών και πολιτικών πρωτοβουλιών του ιδίου του κ. Σαμαρά προκειμένου να πειστούν οι εταίροι της χώρας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από την τρόικα χωρίς όμως να επιστρέψει στις... κακές συνήθειες του παρελθόντος, ο πρωθυπουργός, κατά την αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση για τα 40 έτη από την ίδρυση του κόμματος, αναμένεται να τηρήσει τη γραμμή που ο ίδιος επέβαλε και στα κυβερνητικά στελέχη: των λίγων λόγων.

Το παραμύθι έχει και… Ντράκο!

Ο κ. Ντράγκι άρχισε χτες να ξεδιπλώνει το χειρότερο εφιάλτη μας: Χωρίς μνημόνιο, χωρίς μία συμφωνία με την ΕΕ, δεν έχει χρήματα. Μάλλον ο κ. Ντράγκι έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον και μας "είδε" στη μαγική του σφαίρα να σκίζουμε τα μνημόνια. Πώς να μην φοβηθείς όταν σου βάζουν το πιστόλι στο τραπέζι, που έλεγε και ο Γιώργος! Κορόιδο είναι να καθίσει δίπλα μας;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βοηθήσει όλη την Ευρώπη στο θέμα της ρευστότητας των τραπεζών εκτός από εμάς. 
Είναι εκβιαστής ο Ντράγκι;  Αυτός που πήγαμε και του τρίξαμε τα δόντια μέσα στο σπίτι του; Έτσι δεν είπε ο Αλέξης; Ότι του μιλούσε και ο άλλος καθότανε και τον κοιτούσε ως χάνος.  Όταν πρέπει να μιλήσουν αυτοί οι άνθρωποι Αλέξη μας, το κάνουν με έναν δικό τους τρόπο. Διπλωματικό είναι η αλήθεια, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...