Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Spiegel: Καλές προοπικές για το ελληνικό χρέος...

Μια μέρα πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, το περιοδικό Spiegel χαρακτηρίζει καλές τις προοπτικές του ελληνικού χρέους, επειδή τα επιτόκια είναι χαμηλά. Παραμένει το αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Σύμφωνα με σύντομο άρθρο που δημοσιεύεται στην αυριανή έντυπη έκδοση του Spiegel, το χρέος της Ελλάδας θα μπορούσε να μειωθεί τα επόμενα χρόνια περισσότερο απ' ότι έχει αρχικά προβλεφθεί.
Χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού
Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται κύκλους της τρόικας, οι οποίοι εκφράζουν την άποψη ότι «δεν είναι κακές οι πιθανότητες» το μερίδιο το ποσοστό των χρεών σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να μειωθεί ως το 2022 κάτω από το ποσοστό του 110% που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Κλειστές φορτοεκφορτώσεις... «Φέξε μου και γλίστρησα...»

Αν θέλουμε να κάνουμε έναν δείκτη προόδου των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, θα πρέπει ανάμεσα στους παράγοντες στάθμισης να βάλουμε το «χαμαλίκι», το επάγγελμα δηλαδή του φορτοεκφορτωτή, το οποίο ολημερίς ανοίγει και το βράδυ ξανακλείνει. Και πρέπει να το βάλουμε διότι, αφενός, είναι στον πάτο της εργασιακής αλυσίδας – όλοι (με μικρή σχετικά εκπαίδευση για τους κανόνες ασφαλείας) μπορούν να το κάνουν και, αφετέρου, είναι κρίσιμο σε όλες τις εμπορευματικές μεταφορές που αποτελούν το κυκλοφορικό σύστημα της οικονομίας.

Ελέγχοντας τις αρτηρίες της οικονομίας μπορεί κάποιος να έχει μια καλή πρόσοδο, σε βάρος των καταναλωτών, είτε κάνει είτε δεν κάνει κάτι. Οπως μας πληροφορεί ο δικηγόρος κ. Νίκος Κακούρης (που παρακολουθεί στενά την περιπέτεια της απελευθέρωσης αυτού του επαγγέλματος), με κλειστό το επάγγελμα έχουμε την προσθήκη διάφορων επιβαρύνσεων που τελικά καταλήγουν στον καταναλωτή: «Με κόστος μεταφοράς γεωργικού προϊόντος 2 λεπτά από την επαρχία στην Αθήνα, οι φορτοεκφορτωτές της κεντρικής λαχαναγοράς ζητούσαν άλλα 2 λεπτά για να ξεφορτώσουν.

Κοίτα που στο Χονγκ Κονγκ πέφτουν απ' τα σύννεφα για την ολοκληρωτική πρακτική του ΚΚΚ!!!

Συνεχίζονται και σήμερα στο Χονγκ Κονγκ οι κινητοποιήσεις για την απόφαση της Κίνας να περιορίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην πρώην βρετανική αποικία.
Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν την έδρα της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ενώ προετοιμάζονται να αποκλείσουν την καρδιά του οικονομικού αυτού κέντρου της Ασίας.

Το κίνημα Occupy Central επίσπευσε τα σχέδιά του για κινητοποιήσεις, αφού δεκάδες χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώνονται την τελευταία εβδομάδα έξω από την έδρα της κυβέρνησης. Αρχικά οι διοργανωτές του κινήματος σκόπευαν να αποκλείσουν την οικονομική συνοικία Central του Χονγκ Κονγκ την 1η Οκτωβρίου, εθνική επέτειο της Κίνας.