Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Επιβαρυμένη από την λαθρομετανάστευση η Ελλάδα λέει η Αυστριακή Die Presse...

Στα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, επισημαίνοντας πως από χώρα εξαγωγής μετανάστευσης έγινε χώρα εισαγωγής μετανάστευσης, ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Αρχικά παρατηρείται πως στο αεροδρόμιο της Αθήνας Αυστριακοί υπάλληλοι ελέγχουν τα διαβατήρια επιβατών με προορισμό την Αυστρία, καθώς, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αυτό απαλλάσσει τις αυστριακές αρχές από προβλήματα με αιτούντες άσυλο, μιας και εφόσον φθάσει κανείς στην Αυστρία δεν μπορεί να επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα λόγω των εκεί συνθηκών διαβίωσης και των πρακτικών απώθησης που δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Για όποιον αμφισβητεί ότι οι Έλληνες κουβαλάνε δίκαια το εθνικό παρατσούκλι από Μ...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. με 11 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% (έναντι 31% τον Ιούλιο σε ανάλογη έρευνα της εταιρείας και η Ν.Δ. 25% (έναντι 24% τον Ιούλιο). Στην τρίτη θέση βρίσκεται Το Ποτάμι με 9,5% (10,5%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (8,5%), το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 5,5% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1,5%). Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 5% (6%).
Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής:

Ηχηρό «φάουλ» από Ντινόπουλο...

Σκληρή κόντρα, και με προεκλογικό άρωμα, σοβεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν από την επιστροφή της τρόικας και την έναρξη της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος προκάλεσε χθες την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου όταν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, εμφανίστηκε όχι μόνον να κρατάει αποστάσεις στην αντιπαράθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προσωπικά του κ. Κυρ. Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους δημάρχους που αρνούνται την αξιολόγηση, αλλά και να δηλώνει ότι σε αυτή την κόντρα «εγώ είμαι με τη Δούρου».

Το ερώτημα βρίσκεται μετά τον Αλέξη...

Στην Ελλάδα γενική είναι η πεποίθηση πως περνάμε μια ανθρωπιστική κρίση. Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται, άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και από το 1,5 εκατ. ανέργους οι περισσότεροι ίσως δεν θα ξαναβρούν ποτέ μια δουλειά σαν αυτή που έχασαν με βάση το επίπεδο ζωής που τους εξασφάλιζε και τις δεξιότητες που απαιτούσε...

Γενική είναι η πεποίθηση λοιπόν πως διαβιούμε μια ανθρωπιστική κρίση. Μια κατάσταση δηλαδή όπου χρειάζεται η ενεργοποίηση ανθρωπιστικών οργανώσεων προκειμένου να επιβιώσει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Εν μέρει αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στο όνομα της ανθρωπιστική κρίσης εν τω μεταξύ έχουν χτιστεί πολιτικές, καλλιτεχνικές και δημοσιογραφικές καριέρες, οι οποίες κινδυνεύουν να θρυμματιστούν μόλις έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα... (Το ξέρω οι καλοί (προσαρμοστικοί) του είδους επιβιώνουν πάντα).

H Ελλάδα το 2013, μετά τρία χρόνια χρεοκοπίας με βάση τα στοιχεία του ΔΝΤ ήταν η 42η πλουσιότερη χώρα στο κόσμο με 24.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα σε σύνολο 187 χωρών...

Το 2008 ήταν στην 36η θέση με 30.000 δολάρια εισόδημα.