Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες εκλογές; Δεν είμαστε καλά...

Tην περασμένη Παρασκευή τα δικαστήρια στην Ευελπίδων σταμάτησαν να λειτουργούν στη 1 μ.μ. Στάση εργασίας. Ο λόγος; Η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του σωματείου. Δεκάδες δίκες αναβλήθηκαν για άγνωστο πότε. Το ωραίο είναι πως η γενική συνέλευση δεν έγινε ελλείψει απαρτίας... Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε με στάσεις εργασίας σε ώρες αιχμής, το μεσημέρι, στους εργαζόμενους στα τρόλεϊ και το μετρό, για να κάνουν τη γενική τους συνέλευση. Την ίδια μέρα, γωνία Ακαδημίας και Σίνα. Αφίσες από όλες τις παρατάξεις και τραπεζάκια με φοιτητές. «Τι κάνετε εδώ;» «Μα, υποδεχόμαστε τους πρωτοετείς που γράφονται». Μάλιστα, για «διευκολύνσεις» στην εγγραφή, στα βιβλία και τα συναφή. Οι παρατάξεις παραμένουν εδώ, ενωμένες, δυνατές, λες και δεν άλλαξε τίποτε τα χρόνια αυτά...

Πως εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον : «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό»;;;

Στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει κανείς τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν, αναφερόμενος στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και στις συμβάσεις για την εξόρυξή τους, μιλά για «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό», αναγκαστικά στρέφει το βλέμμα προς τις λατινοαμερικανικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

Άλλωστε, οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά πρόσφατες.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, διάδοχος του Ούγκο Τσάβες, προχώρησε σε ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου.

Και τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων τον Ασντρουμπάλ Τσάβες εξάδελφο του αποθανόντος προέδρου, αντικαθιστώντας τον έως τώρα αποκαλούμενο και «τσάρο» του μαύρου χρυσού, Ραφαέλ Ραμίρεζ.

Ο 11ος Μήτσος...

O Λάκης Λαζόπουλος είναι αναμφίβολα ο σημαντικότερος σατιρικός ανατόμος της κοινωνίας μας στη σύγχρονη εποχή. Πήγε πολύ πιο πέρα από τον Χάρρυ Κλυνν, του οποίου η σάτιρα εστιαζόταν περισσότερο στους γραφικούς και άνοιξε όλη τη βεντάλια της ελληνικής κακοδαιμονίας. Έψαξε και έφτιαξε Μήτσο-Μήτσο όλο το ψηφιδωτό της μικροαστικής Ελλάδας έτσι που η ιστορική αυτή εκπομπή μπορεί να πει κανείς ότι ήταν το τηλεοπτικό ντιβάνι του ψυχαναλυτή από όπου ανάβλυζαν όλα τα συμπτώματα που είχαν σημαδέψει την εφηβεία της κοινωνίας μας. Οι χαρακτήρες του ήσαν πλήρεις και καθημερινοί, τους γνωρίζαμε, τους συναντούσαμε γύρω μας- ο ιδιοφυής δημιουργός είχε αποκρυπτογραφήσει με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο τον κόσμο που ζούσαμε.

Σε συναγερμό ΗΠΑ, Ε.Ε. και άλλα κράτη της Δύσης λόγω Ισλαμοφασιστών...

Σε συναγερμό βρίσκονται ΗΠΑ, Ε.Ε. και άλλα κράτη της Δύσης από τη δράση των τζιχαντιστών έπειτα και από τον νέο αποκεφαλισμό, αυτή τη φορά Γάλλου πολίτη στην Αλγερία. Το Σ.Α του ΟΗΕ με ψήφισμά του καλεί τα κράτη μέλη του να καταστήσουν ποινικώς κολάσιμο αδίκημα για τους υπηκόους τους το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Για επικείμενη επίθεση της Αλ Κάιντα προειδοποιεί η Ε.Ε..
Δράση από τον ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας αξίωσε την Τετάρτη από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να καταστήσουν ποινικώς κολάσιμο αδίκημα για τους υπηκόους τους το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν στις τάξεις εξτρεμιστικών οργανώσεων, να στρατολογούν άλλους προς αυτό ή να χρηματοδοτούν εξτρεμιστικές οργανώσεις, μια κίνηση η οποία οφείλεται κυρίως στη δράση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.