Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τάδε έφη… Νίτσε!

Με πολλή προσοχή και διακριτικότητα και με τη δήλωση ότι την ευθύνη της εγκυρότητας της πηγής φέρει ο αναγνώστης μου κ. Νίκος Μπαλής παραθέτω το ακόλουθο κείμενο που πιστώνεται ή χρεώνεται (ανάλογα με τις προκαταλήψεις σας) στον κορυφαίο γερμανό φιλόσοφο Φρίντριχ Νίτσε.

Χωρίς να μπορώ να διαβεβαιώσω για τη γνησιότητα και σωστή απόδοση του κειμένου, την αποδέχομαι καθώς με κάποιες παραλείψεις το επιβεβαιώνει και η Wikipedia.

Προσοχή: το ανάγνωσμα είναι ακατάλληλο για φανατικούς δυτικόφιλους, για τους πιστούς της μαρξίζουσας θεολογίας αλλά και για αμαθείς αρχαιολάτρεις θαυμαστές των 300 του Λεωνίδα (στη χολιγουντιανή έκδοση). Αρκεί να μην έχουν πρόβλημα καρδιάς. Εγώ το απήλαυσα.

Απολαύστε το και όσοι αποδεχθήκατε τον κίνδυνο εκ της αναγνώσεως:

Της υποκρισίας ήλιε νοητέ...

Με αφορμή το επεισόδιο που προκλήθηκε ανάμεσα στον κ. Γκλέτσο και τον ιερέα κατά τη διάρκεια αγιασμού σε δημοτικό σχολείο της Στυλίδας, θυμήθηκα εκείνον τον αλήστου μνήμης εκφωνητή του κρατικού ραδιοφώνου, ο οποίος μεταδίδοντας πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους αναφερόταν στη «λεωφόρο Σοφίας». Ποιας Σοφίας δεν έχει σημασία. Κάποιας Σοφίας, την οποία κάποιος σκέφτηκε να απαθανατίσει βαπτίζοντας με το όνομά της μία από τις κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας. Ηταν η αντίληψη περί ιστορικής μνήμης ή μία από τις μεγάλες στιγμές της «Αλλαγής». Οπως η Γαλλική Επανάσταση μετονόμασε τον Αύγουστο σε Θερμιδόρ και τον Σεπτέμβριο σε Φρουκτιδόρ για να μη θυμάται το «Παλαιό Καθεστώς», έτσι και η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία δεν ήθελε να θυμάται ό,τι αναφερόταν στο Βασίλειο της Ελλάδος. Κρίμα βέβαια, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, διότι σήμερα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε πίσω την προίκα που δώσαμε στον Χουάν Κάρλος μαζί με την πριγκίπισσα Σοφία αν προχωρήσει στο διαζύγιο. Πάντως, αφήσαμε το Τατόι στο έλεος των τρωκτικών και καταργήσαμε από τον Υμνο της Υψώσεως του Σταυρού το «νίκας τοις βασιλεύσι», αντικαθιστώντας το με το «νίκας τοις ευσεβέσι». Αυτό το λεπτό σημείο υπήρξε και το αντικείμενο της διαφωνίας του κ. Αποστόλου Γκλέτσου, δημάρχου Στυλίδας, με τον πατέρα Ιωάννη αρμόδιο για να ευλογήσει τους μαθητές του εκεί σχολείου.

Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει το σκηνικό...

Η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης αποτελεί την επιτομή της μεταπολιτευτικής μας χρεοκοπίας. Από μια εκδήλωση η οποία θα μπορούσε να αποτελεί την καρδιά της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, όπου ελληνικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις διεθνείς αγορές, έχει καταλήξει σε πασαρέλα επίδειξης ανέξοδης δημαγωγίας της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Κάθε Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να προαναγγείλει δυο μήνες πριν τον προϋπολογισμό τους βασικούς άξονες της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής.

Σε οικονομίες με αμελητέο ιδιωτικό παραγωγικό τομέα οι περιφέρειες των κύκλων της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής σχεδόν ταυτίζονται.

Σουηδία: Πύρρειος νίκη χωρίς απόλυτη πλειοψηφία για την κεντροαριστερά , πανηγυρίζουν (13%) οι ακροδεξιοί...

Τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς φαίνεται να διατηρούν το προβάδισμα, στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Σουηδία, και θα καταλάβουν 160 έδρες στην επόμενη Βουλή. Ωστόσο, χρειάζονταν 175 για να εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με μια προβολή με βάση τα αποτελέσματα στο μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών τμημάτων.

Σοβαρή κριτική στο παραμύθι Τσίπρα αλλά με χιούμορ!!!

Ότι χειρότερο για ένα φιλόδοξο άνθρωπο που η μετριότητά του τον ανέδειξε μέχρι και αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης είναι να μην τον παίρνεις στα σοβαρά...


Τον σφάζουν με χιούμορ!


Συνεχίζουν ΟΛΑ τα κόμματα να κλείνουν τα μάτια στο ποδοσφαιρικό "ISIS"...

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό ενός 46χρονου φίλου της πειραϊκής ομάδας, που την είχε ακολουθήσει στην Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος χτυπήθηκε από οπαδούς της γηπεδούχου, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου στο Ηράκλειο.