Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αποζημίωση 532 εκατ. δολ. θα λάβουν οι κάτοχοι CDS της Αργεντινής...

Επίσημη η χρεοκοπία της Αργεντινής...
Με το ποσό των 532 εκατ. δολαρίων θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (Με το ποσό των 532 εκατ. δολαρίων θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (Credit Default Swaps, CDS) της Αργεντινής, καθώς η χώρα δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τους τόκους για τα ομόλογά της.

«Διολισθαίνει» στα 1,30 δολ. το ευρώ... #Euro #ECB

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ αυτήν την ώρα, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το βασικό επιτόκιο χρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό του 0,05%.

Ειδικότερα, στις 15:05, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,95% στα 1,3026 δολάρια, επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα των τελευταίων 14 μηνών. Επίσης, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος καταγράφει απώλειες 0,6% στα 137,03 γιεν.

Μερικές (ακόμη) νεφελώδεις και τριτοκοσμικές απόψεις...

Αντιφατικά τα μηνύματα που μας έρχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την εξωτερική μας πολιτική και τα εθνικά μας θέματα.

Από τη μια εμφανίζεται να ανησυχεί για ένα συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου εκφράστηκαν κάποιες ενοχλητικές και απαράδεκτες για την Ελλάδα απόψεις σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ – αν και είναι γνωστό ότι η Αθήνα αδιαφορεί πλήρως και ουδόλως επηρεάζεται από τέτοιες απόψεις, ούτε αυτές μπορούν να δημιουργήσουν δεδομένα στο πλαίσιο της ΕΕ.

Από την άλλη, ξιφουλκεί κατά του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει ότι «με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις αρχές Σεπτεμβρίου (σ.σ. σήμερα) στην Ουαλία φαίνεται να περνάμε σε μια στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης ΕΕ-ΗΠΑ με τη Ρωσία» και επιμένει (όπως προκύπτει από τις Πολιτικές Αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσφατη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές) ότι η χώρα μας πρέπει να απεμπλακεί από τη Συμμαχία, διότι θέλουν «Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό»!

Το κόστος των προτάσεων...

​​Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος για τη σύνταξη του προγράμματος, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα προωθούσε, αν ήταν κυβέρνηση, ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν 200 με 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πρόχειρος υπολογισμός δείχνει ότι οι υπολογισμοί των οικονομολόγων της αντιπολίτευσης στηρίζονται σε ένα κόστος μεταξύ 16 και 25 χιλιάδες για κάθε μια θέση εργασίας.

Φαίνεται ότι στην αντιπολίτευση βρήκαν τη «φιλοσοφική λίθο» για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος της οικονομικής κρίσης.

Μεταξύ των πρόσφατων υπολογισμών που ήρθαν στη δημοσιότητα, για συγκεκριμένα επενδυτικά έργα, προκύπτουν εντελώς διαφορετικά νούμερα. Ορίστε τρία παραδείγματα.

Αρχίζει να ξυπνά το ΝΑΤΟ μπρός τους νέους κινδύνους ;;;

Παρουσία περίπου εξήντα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ξεκινούν σήμερα το πρωί στο Νιούπορτ της Μεγάλης Βρετανίας οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία συνέρχεται με φόντο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Η «αυλαία» αναμένεται να ανοίξει να ανοίξει με τις συζητήσεις για το ακανθώδες ζήτημα της Ουκρανίας. Στο περιθώριο της Συνόδου μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να έχει συνάντηση με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.