Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ευρωπαική Ένωση : Προς λήψη αυξημένων μέτρων κατά του Ισλαμικού Κράτους...

Τον δρόμο για τη λήψη αυξημένων μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της χθεσινής τους συνόδου, με τις προτάσεις να περιλαμβάνουν την επιβολή κυρώσεων και την παράδοση εξοπλισμού στις ιρακινές δυνάμεις.
Η Γαλλία είναι μέχρι στιγμής η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει όπλα στους κούρδους μαχητές που προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ, αλλά ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής ότι και άλλες χώρες «θα ακολουθήσουν τώρα και θα προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα».

Νιγηρία: Σφαγή δεκάδων αμάχων από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ...

Δεκάδες αμάχους σκότωσαν οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην πόλη Γακμπόρου Γκάλα στα βορειοδυτικά της Νιγηρίας, προς τα σύνορα με το Καμερούν, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτόπτες μάρτυρες.
Η οργάνωση της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε και κατέλαβε αυτή την εβδομάδα τις αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη μετά από μάχες, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να καταφύγουν σε περιοχές που είναι κοντά στο γειτονικό Καμερούν.
«Τώρα σκοτώνουν ανθρώπους σαν κοτόπουλα», είπε ο Κιγιαρίμι Σίντι, κάτοικος της περιοχής την οποία εγκατέλειψε για να σωθεί.