Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τέλειωσε για τους δικαστές το Μνημόνιο;

Θέλουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Θέλουμε δικαστές που να μην είναι πληρωμένοι και να βγάζουν «στημένες» αποφάσεις;
Η απάντηση ασφαλώς είναι γνωστή. Όλοι θέλουν το δικαστικό σώμα να είναι έντιμο και να εκδίδει αποφάσεις που βγαίνουν με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα. Και για να το κάνουν αυτό οι δικαστές πρέπει να είναι καλά πληρωμένοι ώστε να μην δελεάζονται από «δωράκια» που κάποιοι θέλουν να τους δώσουν.
Αν και όποιος έχει ορκιστεί να υπηρετήσει την πατρίδα οφείλει να το κάνει ακόμη κι αν είναι δυσαρεστημένος με τις αποδοχές του. Άλλωστε, ειδικά οι δικαστές επιτελούν λειτούργημα κι ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουν.

Μια χαρά λειτουργούν τα μνημόνια σε σοβαρές χώρες...

Fitch: Αναβάθμιση της Ιρλανδίας σε Α- με σταθερή προοπτική!

Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A- και έγινε έτσι ο δεύτερος από τους λεγόμενους «τρεις μεγάλους» οίκους αξιολόγησης που επαναφέρει το Δουβλίνο στην κατηγορία A, για πρώτη φορά αφότου είχε ξεσπάσει η τραπεζική κρίση.

Ο οίκος αναβάθμισε το αξιόχρεο του ιρλανδικού δημοσίου σε A- από BBB+ με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή του τελευταίου έτους.

Αργά ξυπνήσατε (;;;)...

Κάμερον: Σοβαρό πρόβλημα για τη Δύση η δράση των τζιχαντιστών.

Η Δύση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναφερόμενος στη δράση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη τη «στρατιωτική ικανότητά του» για να τη σταματήσει. Σύμφωνα με τον ηγέτη των συντηρητικών, ο οποίος δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Telegraph, η Βρετανία δεν θα πρέπει ωστόσο, να αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ, αλλά πλέον σκέφτεται το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με το Ιράν για την καταπολέμηση της απειλής των τζιχαντιστών.