Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Είσαι έτοιμος για την επανάσταση;

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ακόμα τη δουλειά σου. Ότι ακόμα παλεύεις και κρατάς δυνάμεις για το μέλλον. Ότι έχεις κάποια ακίνητα που νοικιάζεις, πως κάτι βγάζεις και πληρώνεις φόρους και ταμεία, πως καλύπτεις υποχρεώσεις για τα παιδιά, πως βοηθάνε παράλληλα κι οι παππούδες με τις συντάξεις. Ας  δεχτούμε επίσης πως η εταιρία σου ή το μαγαζί σου πάνε καλά (για πόσο ακόμα όταν η παραγωγικότητα και τα έσοδα των άλλων θα μειώνονται;) ή ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος και «βρέξει χιονίσει» πέφτει το μικρό αλλά σίγουρο μηνιάτικο.

Ξαναρωτάω, όμως: Για πόσο ακόμα; Πάρε χαρτί και μολύβι και υπολόγισε πως θα είσαι στο μέλλον. Γιατί αν δεν είσαι μόνος κι έχεις οικογένεια, μάθε να αξιολογείς  παραμέτρους για όλους και όχι  μόνο για το δικό σου σαρκίο.

Κάνει τέτοια το Islam; Αν είναι δυνατόν !

Νιγηρία: Απαγωγή δεκάδων αγοριών από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ...

Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ  απήγαγαν δεκάδες αγόρια και άνδρες σε επιδρομή εναντίον απομακρυσμένου χωριού στη βορειανατολική Νιγηρία, όπου ανέβασαν τους απαχθέντες σε φορτηγά και εξαφανίστηκαν μαζί τους, είπαν αυτόπτες μάρτυρες που γλίτωσαν των επεισοδίων βίας.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν στην πόλη Μαϊντουγκούρι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι αντάρες σκότωσαν επίσης έξι ηλικιωμένους άνδρες σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Κυριακή εναντίον του χωριού Ντόρον Μπάγκα, όπου έκαψαν πολλά σπίτια.

Νέα σφαλιάρα στους Αντ-Ευρωπαϊστές κάφρους ...

Η Ε.Ε. θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για το Ρωσικό εμπάργκο...

Η Ε.Ε. θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για τις απώλειες που υφίστανται εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο και των γεγονότων στην Ουκρανία, δίνοντας προτεραιότητα στα «ευπαθή προϊόντα», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σε εκτενή ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, η εφημερίδα σημειώνει ότι «την επόμενη εβδομάδα η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της» για προϊόντα όπως τα αγγούρια και τις πιπεριές, ενώ «πρόσφατα είχε ήδη αποφασίσει να στηρίξει την αγορά στα ροδάκινα».
Συγκεκριμένα στοιχεία και ποσά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προβλέψει προϋπολογισμό για ενδεχόμενες αποζημιώσεις συνολικού ύψους 423 εκατομ. ευρώ.

Εννέα χρόνια από τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος»...

Με μνημόσυνα στην Κύπρο, αλλά και στο σημείο της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό, πριν από εννέα χρόνια, οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν τη μνήμη τους.

Οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας Ελευθερώτριας στην κοινότητα Μοσφιλωτής, κοντά στη Λευκωσία, όπου τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριμιθούντας, Βαρνάβα.