Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πανεπιστήμια στην αγορά και αγοραία Πανεπιστήμια...

Διαβάζω στην Καθημερινή (2.8) ενθουσιώδη σχόλια για το ότι, μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου, τα δημόσια πανεπιστήμια θα μπορούν επιτέλους, απαλλαγμένα από τον δημοσιονομικό έλεγχο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, να ανοιχτούν στην διασύνδεση με την αγορά. Αναρωτιέμαι τι τα σταματούσε μέχρι τώρα και γιατί ο δημοσιονομικός έλεγχος των εξόδων τους ήταν το εμπόδιο για την επίτευξη εσόδων. Κανείς δεν απαγόρευε στα πανεπιστήμια να πουλάνε τις υπηρεσίες τους στην αγορά, και μάλιστα με ισχυρό οικονομικό κίνητρο: και για το ακαδημαϊκό προσωπικό με πρόσθετες αμοιβές, και για τα ίδια μέσω των δικαιωμάτων που εισέπρατταν σε «Ειδικούς Λογαριασμούς» επί των αμοιβών αυτών.

Έχουν πλάκα οι "προοδευτικούληδες" ...θα έρθει και η δική σας ώρα, υπομονή...

Έχουν πλάκα αυτοί οι "προοδευτικούληδες" της πολιτικής ορθότητας.

Τέτοια λύσσα εναντίον μου, τέτοια χολή, τέτοιο μένος στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και του σεβασμού στο διαφορετικό!!!
Δεν είναι ο ορισμός της αντίφασης;

Σεβόμαστε αυτόν που θεωρεί τη γυναίκα αντικείμενο, αλλά αυτόν που αντιδράει σ' αυτό θέλουμε να τον σκίσουμε!
Γιατί δεν με βλέπετε, ιδεολόγοι μου, ως εκπρόσωπο ενός άλλου πολιτισμού, να διευκολυνθείτε;

Ν.Α.Π : Οι ...κακοί (σημερινοί κυβερνήτες) έριξαν το αδερφάκι μου τον Γ.Α.Π ...

«Οι σημερινοί κυβερνήτες με πρόσχημα το δημοψήφισμα, έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου» αναφέρει σε ... άρθρο του(Sic.)  στην «Οικονομική Επιθεώρηση» ο N.A. Παπανδρέου τονίζοντας πως: «Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις με γοργό ρυθμό. Ξεκίνησε τις ανατροπές γερά.

Τόσο γερά ώστε ανατράπηκε από τους σημερινούς κυβερνήτες (κατά τους έγκυρους Financial Times) με πρόσχημα το δημοψήφισμα».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παπανδρέου λέει χαρακτηριστικά:

Ραγδαία αύξηση της εισροής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα...

Σημαντική, συνεχόμενη και ανησυχητική είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω της Τουρκίας προς τη χώρα μας. Οι αριθμοί των συλληφθέντων -στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία- μεγαλώνουν σταθερά κάθε μήνα, ενώ δουλεμπορικά σκάφη εντοπίζονται καθημερινά από τις λιμενικές αρχές σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο φέτος, η αύξηση που σημειώθηκε ήταν 131,55% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Και έπεται συνέχεια, αφού τον Ιούλιο προστέθηκαν άλλοι 4.175...

Δείτε πώς θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ στο taxisnet, που μπήκε από σήμερα (οδηγίες)...

-Πώς θα δείτε αν βγήκε η ειδοποίηση σας για τον ΕΝΦΙΑ (το παλιό "χαράτσι της ΔΕΗ")
-Πώς θα τυπώσετε το εκκαθαριστικό και την ειδοποίηση πληρωμής φόρου :

Πώς να το πεί πιο ξεκάθαρα ; ΔΕΝ τους καίγεται καρφάκι για τους νεκρούς πολίτες...

Η Χαμάς θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «μέχρι να επιτύχει τους στόχους της» είπε απόψε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Φαούζι Μπαρχούμ.

«Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Ο Νετανιάχου (ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) θέλει λανθασμένα να διεκδικήσει μια νίκη για την κυβέρνηση και τον στρατό του» πρόσθεσε.