Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Καλύτερα να την καταργήσετε και επισήμως κ. Μητσοτάκη...

Αν όντως ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες για τροποποιήσεις του νόμου που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τότε είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, για καθαρά «λαϊκίστικους» λόγους, υποχωρεί σε ένα μέτρο που έπρεπε να υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Σε ένα μέτρο που είναι περίπου η ουσία της μεταρρύθμισης στην δημόσια διοίκηση.
 Ένα μέτρο που χωρίς αυτό, προφανώς είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
 Και δυστυχώς, φαίνεται ότι οι πληροφορίες για την σχετική τροποποίηση έχουν βάση  , αφού πριν 3-4 μέρες τις επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στον ΣΑΚΙ , η αρμόδια υφυπουργός, η κ Ε. Χριστοφιλοπούλου.
  Τι είπε η κ Χριστοφιλοπούλου, στην προσπάθεια της να « ηρεμήσει» τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ.

Ανάγκη «οδικού χάρτη» για την επόμενη ημέρα...

Ποια δικαιολογία μπορεί να έχει ο Αντώνης Σαμαράς, όταν σχεδιάζει την προσφυγή στις κάλπες, αφού ο «πολιτικός κίνδυνος» αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή έναντι των καλών μεσοπρόθεσμων προοπτικών στην οικονομία;

Ο πρωθυπουργός έχει πάντως δύο καλούς λόγους να προετοιμάζει παρόμοιο σχέδιο. Ο ένας είναι εσωτερικός. Η κόπωση του παρτενέρ, εμφανής από τις κραυγές που ακούγονται στον πασοκικό «λόχο», σε συνδυασμό πάντως με την ασυναρτησία της δικής του παράταξης.

Ο δεύτερος λόγος είναι η απερισκεψία της αντιπολίτευσης. Οσο ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει δέσμιος της προεκλογικής καταστροφικής αντίληψης περί πλήρους ανατροπής, ο κίνδυνος απομόνωσης της χώρας καθιστά τους εταίρους μας ιδιαίτερα επιφυλακτικούς. Πώς, πράγματι, να εισηγηθούν στα Κοινοβούλιά τους μια νέα συμφωνία-δώρο «στους Ελληνες», όσο συντηρείται η απειλή απομόνωσης της Ελλάδας, ακόμη και ατυχηματικής εξόδου της από την Ευρωζώνη;

Η Γερμανία γνωρίζει τι σημαίνει ναζισμός; Εμείς;

Τελικά η χώρα που περισσότερο έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η επανάκαμψη του ναζισμού, είναι η Γερμανία.

Λογικό, θα πει κάποιος, αφού μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την πλήρη αποκάλυψη των ναζιστικών θηριωδιών, η χώρα πορεύτηκε μέσα σε ένα ισχυρό σύνδρομο ενοχών.

Ναι, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι χώρες που έπεσαν θύματα αυτής της θηριωδίας – με πρώτη την Ελλάδα – ζουν την επανάληψη του εφιάλτη με έναν σχεδόν ανέμελο τρόπο.

Ούτε δικαιολογεί το γεγονός ότι με τόσο μεγάλη ευκολία και για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού, κάποιοι εδώ δέχονται να συνυπολογίζονται οι ψήφοι τους με αυτές των ναζί.

Στη Γερμανία, λοιπόν, το φαινόμενο της νεοναζιστικής έξαρσης αντιμετωπίζεται με κάθε τρόπο και σε κάθε του λεπτομέρεια – έστω και στην πιο «αθώα».

Αύξηση 50% στα κέρδη της Airbus (και έρχεται και το A350-XWB...)

Αύξηση 50% εμφάνισαν τα κέρδη της Airbus Group στο πρώτο εξάμηνο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο επωφελήθηκε από τον μεγάλο κατάλογο των ανεκτέλεστων παραγγελιών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,14 δισ. ευρώ έναντι 758 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο πλούτος και η ισχύς αλλάζουν χέρια στην Ελλάδα...

Οι υλικές οικονομικές συνθήκες κατά την συνόψιση του Μαρξ αποτελούν την βάση ενός κοινωνικού συστήματος και η πολιτική, ο πολιτισμός και οι λοιποί θεσμοί κοινωνικής οργάνωσης το εποικοδόμημα. Τα ίδια πράγματα τα έχουν πολλοί προγενέστεροι, ενδεχομένως και με εναργέστερους τρόπους, αλλά στην αριστεροκρατούμενη ιδεολογικά μεταπολιτευτική Ελλάδα της μιας «βίβλου» και μιας ερμηνείας, οι περισσότεροι νομίζουν πως αυτό αποτελεί ανακάλυψη του γενειοφόρου προφήτη.

Ας το διατυπώσουμε λοιπόν μέσα από την μαρξιστική οπτική (πάντα προτιμούσα τον όρο μαρξική από σεβασμό κυρίως στον ίδιο και περιφρόνηση στους διαδόχους που πάντα τυγχάνουν βασιλικότεροι του βασιλέως).

Αν νιώθετε ένα δροσερό ρεύμα στην πλάτη σας είναι που...

Άνοιξαν την πόρτα του νέου ψυχρού πολέμου ...Μπαράζ κυρώσεων από Ε.Ε. – ΗΠΑ στη Ρωσία...

Κυρώσεις από τις Η.Π.Α.
«Η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση πως όταν οι ΗΠΑ λένε κάτι το εννοούν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του αναφορικά με τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην Ουκρανία. Κυρώσεις και από την Ε.Ε. και προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Ομπάμα συνέχισε λέγοντας πως πλέον η ήδη αδύναμη οικονομία της Ρωσίας με τις νέες κυρώσεις εξασθενεί ακόμη περισσότερο.
Οι κυρώσεις σύμφωνα με τον Ομπάμα στόχο έχουν να πλήξουν την ενέργεια, την άμυνα και την οικονομία της Ρωσίας για τη βοήθεια που παρέχει στους φιλορώσους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως εάν η Ρωσία συνεχίσει τότε το κόστος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.