Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Φωνή συναίνεσης από το παρελθόν...

«Οι άλογες απεργίες, οι υπερβολικές και σε πολλές περιπτώσεις εκβιαστικές απαιτήσεις συντεχνιών, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων από μικρές και άσχετες με τους φοιτητές μειοψηφίες, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, όπως η ΕΦΕΕ, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή. Οδηγούν σε αποδιοργάνωση και κατά συνέπεια σε αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού. Αυτές οι αντιδημοκρατικές μορφές πάλης, που εκδηλώνονται είτε ως άκαιρες απεργίες, είτε ως καταλήψεις, είτε ως ετσιθελική παρακώλυση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στο κέντρο της Αθήνας, δεν χτυπούν κάποιες επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Χτυπούν το κοινωνικό σύνολο, υπονομεύοντας την πανεθνική προσπάθεια και ετοιμότητα που σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίες και για την οικονομία μας και για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και για τον ελληνισμό».

Απάντηση στο ερώτημα "γιατί δεν "τραβάει" ο Tσίπρας;

H απορία είναι κοινής λήψεως. Ακόμη και ορκισμένοι συριζαίοι την διατυπώνουν:
-Γιατί δεν "τραβάει" ο Αλέξης;
Μήπως φταίνε τα Αγγλικά του; Μήπως το γεγονός ότι είναι αναιδής απέναντι στην Μέρκελ; Μήπως επειδή τον πολεμάνε τα συμφέροντα;
Ποιο τέλος πάντων είναι το πρόβλημα του Αλέξη κι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 45% βολοδέρνει στο 25%;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Πρός κατάργηση οι φόροι "υπέρ τρίτων" !!!

Προς ολοκληρωτική κατάργηση οδεύουν οι φόροι υπέρ τρίτων. Σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη,  στη Βουλή. Θα πρόκειται για πολυνομοσχέδιο - σκούπα που θα περιλαμβάνει όλες τις εναπομείνασες προαπαιτούμενες ρυθμίσεις για την καταβολή της επόμενης δόσης του μνημονίου.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα επιμένει στην ολοκληρωτική κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, επειδή θεωρεί ότι είναι κατάλοιπα άλλων ιστορικών περιόδων και στρεβλώνουν τη λειτουργία της οικονομίας.

Χοντραίνει το παιχνίδι... Το μοίρασμα του κόσμου σε καλούς και κακούς επαναλαμβάνεται...

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την Τρίτη τη Μόσχα ότι έχει παραβιάσει τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς και κάλεσε για διμερείς συνομιλίες επί του ζητήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημάδι της επιδείνωσης των διακρατικών σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

Μόνο η αγορά μπορεί να νικήσει την αριστερά...

Αν μια χώρα φτάνει στο σημείο να χρειάζεται υπουργείο ελέγχου των τιμών, τότε δυο τινά συμβαίνουν: Ή κάτι δεν πάει καλά με την οικονομία ή κάτι δεν πάει καλά με τα μυαλά των πολιτών και κατά συνέπεια και των πολιτικών της.

Στην περίπτωση της Ελλάδας που  30 χρόνια βαλκανικού σοσιαλισμού την έχουν κάνει να μοιάζει με την τελευταία ιδιότυπη σοβιετική κοινωνία στην Ευρώπη, ενδεχομένως ισχύουν και τα δυο.

Όταν ο Υπουργών των Τιμών (ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στην προκειμένη περίπτωση) μιας χώρας με 16.000 χλμ. ακτές δηλώνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε  καθεστώς διατίμησης τις κρατικές και δημοτικές πλαζ, τότε κάποιος μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της αστειότητας που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή μας.

Η θρησκευτική ΒΙΑ είναι η κατάρα της εποχής...

Οι συγκρούσεις οι οποίες συγκλόνισαν τον πλανήτη το 2013 προκάλεσαν τις μεγαλύτερες εκτοπίσεις πληθυσμών για θρησκευτικούς λόγους στη σύγχρονη ιστορία, όπως επισήμανε σε έκθεσή του του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
«Σε σχεδόν κάθε γωνιά του κόσμου εκατομμύρια χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές και πιστοί άλλων θρησκειών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων», τόνισε στην ετήσια έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες στον κόσμο το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις των συρράξεων στη Συρία, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά και για τις θρησκευτικές ταραχές στη Μιανμάρ, την πάλαι ποτέ Βιρμανία.