Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πές κ. Σταϊκούρα μας: Όταν κυβερνήσετε θα τα καταργήσετε ;;;

Χρ. Σταϊκούρας: Λάθος η εμμονή σε μέτρα που δεν αποδίδουν...
«Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα (η εναρμόνιση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης). Απέτυχε», δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ.Σταϊκούρας μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες.
«Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».

Η Μπηχτή του Σαμαρά για τους 180+ έκανε τους ΣΥΡΙΖΑιους να αφρίζουν :)

Ως «όνειρα θερινής νυκτός» αλλά και «ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τους «ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι μπορεί να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».
Σε δηλώσεις του στην, ο κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση έλεγε περίπου τα ίδια και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ. Ισχυριζόταν πως θα υπάρχουν 180 και πλέον βουλευτές που δεν θα στηρίξουν την πρόταση δημοψηφίσματος. Πως δεν θα υπάρξουν πάνω από 120 βουλευτές που θα ζητήσουν δημοψήφισμα», αλλά «διαψεύστηκε παταγωδώς και κατέφυγε σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ματαιώσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα».

Πότε θα πιάσουμε πάτο επιτέλους;;;

Το περασμένο Σάββατο περνούσα έξω από γνωστό βιβλιοπωλείο στο κέντρο, όπου ευάριθμος ομάς 15-20 ατόμων κάποιου συλλόγου υπαλλήλων που ελέγχεται από ακροαριστερή σέχτα, είχε κλείσει την είσοδο διαμαρτυρόμενη για την απόλυση δυο υπαλλήλων.

Πολύ σωστά έπρατταν διαμαρτυρόμενοι, δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να διαμαρτύρεται να εκδηλώνει τις πεποιθήσεις τους δημοσίως και να ψηφίζει ως βούλεται.

Αν και είχα αγοράσει τα βιβλία που θα διαβάσω στο υπόλοιπο του καλοκαιριού η παρεμπόδιση και μόνο αποτέλεσε πρόκληση για να μπω στο βιβλιοπωλείο και να αγοράσω μερικά ακόμη.

Η σκηνή μου θύμισε εικόνες για τις οποίες έχω διαβάσει στην ιστορία, όπως της παρεμπόδισης της πρόσβασης πολιτών στα καταστήματα των εβραίων την περίοδο πριν το ολοκαύτωμα.

Τουλάχιστον στην Πορτογαλία το κάνουν σωστά : Νέες περικοπές στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων...

Νέες προσωρινές περικοπές στους μισθούς άνω των 1500 ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους ενέκρινε το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας. Με τις μειώσεις η κυβέρνηση εκτιμά ότι επιτύχει να τηρήσει φέτος το στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 4% του ΑΕΠ.
Το μέτρο αυτό, που εγκρίθηκε υπό τις αποδοκιμασίες εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο μετά το κάλεσμα της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της χώρας CGTP, αναμένεται να καλύψει εν μέρει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απόρριψη, στα τέλη του Μαΐου από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πολλών μέτρων λιτότητας που είχαν εγγραφεί στον υπό εκτέλεση προϋπολογισμό του 2014.
«Όχι στην κλοπή των μισθών!» ή «αλλάξτε πολιτική», ήταν τα συνθήματα που μπορούσε να διαβάσει κανείς πάνω στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Τώρα ξύπνησε και ο ICAO...

Έπρεπε πρώτα να καταρριφθεί αεροσκάφος για να εξετάσει "προσήκοντα μέτρα"...
O Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) συγκάλεσε για την επόμενη Τρίτη μια έκτακτη σύνοδο σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τις υπερπτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε εμπόλεμες ζώνες, έπειτα και από την κατάρριψη του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 στην ανατολική Ουκρανία.

Στη σύνοδο αυτή, η οποία θα λάβει χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του Οργανισμού αυτού του ΟΗΕ για την πολιτική αεροπορία, αναμένεται να λάβουν μέρος: