Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο φαύλος κύκλος της τρέλας...

Instead of building schools & hospitals for the people of #Gaza,
Hamas chose to invest $1.25Bn in #terror tunnels.
Προσπαθώ τόσες μέρες να το αποφύγω, επειδή ―στην πραγματικότητα― δεν θέλω να αντιμετωπίσω την αμηχανία που μου προκαλεί. Τώρα, όμως, λέω να διακινδυνεύσω μία διαφορετική προσπάθεια, κι ό,τι γίνει. Ας βάλω κάτω λοιπόν τα δεδομένα της τραγωδίας που διαδραματίζεται στη Γάζα για να τα σταθμίσω, με την ελπίδα ότι ίσως κάπου καταλήξω.

Δεν εξετάζω ποια πλευρά έδωσε την αφορμή, ούτε πώς κλιμακώθηκε η βία ― δεν λέω ότι αυτά δεν έχουν τη σημασία τους, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, τώρα μου φαίνονται περιττός σχολαστικισμός. Πηγαίνω κατευθείαν στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Το κράτος του Ισραήλ έχει την ασπίδα του «σιδηρού θόλου» (iron dome): του αντιπυραυλικού συστήματος που εντοπίζει εγκαίρως όσους πυραύλους εκτοξεύονται εναντίον του, υπολογίζει την τροχιά τους και καταστρέφει εκείνους που κατευθύνονται σε κατοικημένες περιοχές.

Αντιπολίτευση να γίνεται;

 Πρωί, πρωί χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε μια πολύ κακή είδηση για τους 2.792 αναγνώστες του (followers) στο twitter: «Η ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» (τα κεφαλαία είναι του ιδίου). Η ανάρτηση του κ. Στρατούλη παρέπεμπε στο iskra.gr, τον δικτυακό τόπο της λενινιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται υπό τη σκέπη του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι συντάκτες του ιστότοπου κατέληγαν και σε ένα φριχτό συμπέρασμα: «ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (τα -εκ της φύσεώς τους φωνακλάδικα- κεφαλαία είναι του iskra).

ΣΟΚ, έσκασε ΒΟΜΒΑ. Διαβάστε το πριν το εξαφανίσουν !!!

Κάθε ψεκασμένος που σέβεται τον εαυτό του, σίγουρα έχει, δεκάδες αν όχι εκατοντάδες φορές, διαβάσει αρχικά, και μετά κοινοποιήσει κάποιο άρθρο που στο τίτλο του έχει «ΣΟΚ», «Βόμβα», «Αποκάλυψη» «Διαβάστε το πριν το εξαφανίσουν».

Προτρέποντας μάλιστα στο τέλος τους συντρόφους του ψεκασμένους να το διαβάσουν οπωσδήποτε.
Τα άρθρα αυτά είναι η χαρά του κάθε ψεκασμένου, αριστερού ή δεξιού δεν έχει σημασία.

Για τους δεξιούς ψεκασμένους οι πιο προσφιλείς τίτλοι είναι ...

Διάσωση 77 λαθρομεταναστών στη Μύκονο...

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 77 λαθρομεταναστών, προχώρησαν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή «Τηγάνι» βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Πρόκειται για 53 άνδρες, 12 γυναίκες και 12 ανηλίκους. οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυκόνου και κατόπιν συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν στην στεριά της ανωτέρω περιοχής από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή στελεχών του οικείου Αστυνομικού Τμήματος 56  παράτυποι μετανάστες οι οποίοι και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Aegean: Κανονικά από σήμερα οι πτήσεις για Τελ Αβίβ...

Εκτελούνται ξανά από σήμερα οι πτήσεις της Aegean, τακτικές και charter, προς/από το Τελ Αβίβ.

Η αεροπορική εταιρεία είχε αναστείλει από την Τετάρτη τις πτήσεις της προς Ισραήλ για λόγους ασφαλείας.

Η ομαλοποίηση ήρθε, καθώς άλλαξαν οι οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (ΕΑΣΑ) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA)

Η Δύση, η ανοχή στο « ακραίο Ισλάμ» και το παράδειγμα της Μοσούλης...

 Πολλές είναι οι κατηγορίες, κατά της Δύσης γενικώς, δεκαετίες τώρα , για να μην πω εκατονταετίες, ( αναφερόμενοι στον σύγχρονο κόσμο) σχετικά με τις ευθύνες της για την κατάσταση στην Αφρική και στον τρίτο κόσμο.
 Και πολλές από τις κατηγορίες ευσταθούν και πολλές από τις κατηγορίες αυτές έχουν πραγματική βάση.

Ακόμα και τις τελευταίες δεκαετίες, οι επεμβάσεις των δυτικών δυνάμεων σε πολλές χώρες της Εγγύς και μέσης Ανατολής άλλα και της Αφρικής , επεμβάσεις που είχαν ΚΑΙ οικονομικό ενδιαφέρον και συμφέρον, κατακριθήκαν από πολλούς και στην Δύση.
 Θεωρήθηκαν μάλιστα στοιχεία μιας «νέας σταυροφορίας» και άλλα παρόμοιο καθώς και στοιχειά του καπιταλισμού που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές πήγες άλλων περιοχων.(Βέβαια , την ίδια τακτική έκανε και η πρώην ΕΣΣΔ , άλλα κανείς δεν είχε μιλήσει για αντίστοιχα ζητήματα. Άλλα OK αυτά πέρασαν πια).