Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ και τα «φαντάσματα της κόκκινης πλατείας»...

Με την ανακοίνωση  του, για το συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» το φθινόπωρο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έβαλε ουσιαστικά την τελευταία λέξη στην ιστορία του κόμματος ΠΑΣΟΚ.
 Ενός κόμματος , που με τα καλά και τα κακά του , κυριάρχησε στην χώρα από την μεταπολίτευση σχεδόν και μετά.
 Και όπως ήταν φυσικό, μετά από μια πορεία ( επιτυχημένη ή μη δεν έχει σημασία) έρχεται η ώρα να κλείσει ο κύκλος  Και τώρα είναι η ώρα να κλείσει ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ.
 Ίσως μάλιστα να έπρεπε ο κύκλος αυτός να έχει κλείσει νωρίτερα. Ίσως το 1996, ίσως πριν λίγους μήνες.
 Το βέβαιο είναι ότι ο κύκλος κλείνει τώρα .
Και κλείνει όχι μόνον γιατί « πέρασε ο χρόνος  του», άλλα και γιατί άλλαξαν οι κοινωνικές συνθήκες, γιατί άλλαξαν τα δεδομένα, άλλα και γιατί ο ελληνικός λαός «δεν το θέλει πια».  Και γιατί και  πολλά από τα πρόσωπα  που «ήταν « το κίνημα , μεταλήφθηκαν.

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ: Πρόταση και από τον άνθρωπο που διόρισε την κόρη του στη Βουλή και του φταίνε οι Γερμανοί!!

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ζητά και ο κ. Βύρων Πολύδωρας με δική του πρόταση -η έβδομη που κατατίθεται στην Βουλή- στην οποία επικαλείται την φράση του Σόλωνα  «όταν η πόλις στασιάζεται και κάποιος ή κάποιοι δεν παίρνουν θέση, τότε αυτός ή αυτοί δεν δικαιούνται να μετέχουν πλέον στα κοινά».

Πάντως, το δια ταύτα του αιτήματος του πρώην προέδρου της Βουλής είναι ομοειδές με εκείνο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων βουλευτών, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ. Σε περίπτωση δηλαδή που αποφασιστεί πως μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές των εν λόγω προτάσεων τότε ήδη έχουν συλλεχθεί 127.

Η πρόταση του κ. Πολύδωρα έχει ως εξής:

Ο Γιουνκέρ στη μάχη για την ισότητα...

Καλά νέα από την (μονίμως στο στόχαστρο των προοδευτικών έως... σταλινικών) Ευρωπαϊκή Ένωση:

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, απαίτησε να του δοθούν γυναικεία ονόματα για τις θέσεις των Επιτρόπων που θα συγκροτήσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΕΕ.

Ο κ. Γιουνκέρ υπενθύμισε πως σε διαφορετική περίπτωση, οι υποψηφιότητες θα απορριφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μη σεβασμό της αρχής της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων.

Η προηγούμενη Επιτροπή αριθμούσε εννέα γυναίκες μεταξύ 28 Επιτρόπων.

Από τον Κατρούγκαλο στον «ένοπλο αγώνα»...

Ποιος είπε ότι οι γονείς των κατηγορουμένων ή ακόμη και των καταδικασμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» δεν έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση της Βουλής και ιδίως όταν αυτή αφορά την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας; Οχι μόνον έχουν δικαίωμα, έχουν και έννομο συμφέρον. Με γεια τους και χαρά τους, λοιπόν ― εφόσον η φρουρά της Βουλής είχε λάβει πρόνοια. Το ζήτημα είναι ποιος τους προσκάλεσε εκεί και γιατί προσκάλεσε τους γονείς των συγκεκριμένων κρατουμένων και όχι, λ.χ., του Βλαστού, που επίσης αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Τους κάλεσε, βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ) και το γεγονός ας αξιολογηθεί από τον καθένα. Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να προκαλεί κατάπληξη σε κανέναν.