Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πώς όλοι εμείς πληρώνουμε το "χαβιάρι" των ΞΥΠΝΙΩΝ...

Από τις 24 Ιουνίου οι πολίτες έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο για να εκφράσουν το θυμό τους για τα όσα καλούνται να πληρώσουν. Είναι η ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης για τους φόρους υπέρ τρίτων, όπου καλούνται οι φορολογούμενοι να γράψουν τα όσα σχετικά διαπιστώνουν από την καθημερινότητά τους προκειμένου να καταργηθούν κάποιες από αυτές τις χρεώσεις. 

Εισφορές στο ταμείο δικηγόρων χωρίς τη χρήση νομικού στη σύσταση εταιρείας, ποσοστό για τις υπηρεσίες καβοδέτη στα εισιτήρια και άλλα που στέλνουν στα... κάγκελα τους πολίτες έχουν καταγγελθεί τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της ιστοσελίδας. Το «Εθνος» συγκέντρωσε μερικές από αυτές τις μαρτυρίες. 

Δεν φτάνει η απαξίωση τους λόγω φορολογίας ... έχεις και τους άλλους κλέφτες...

Στην εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στη Βουλγαρία προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Δύο συλλήψεις μελών του κυκλώματος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας οι συλληφθέντες ενοικίαζαν πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλής «πιστότητας» και στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε πιο χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνελήφθησαν τα δύο μέλη του. Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 48 και 32 ετών.
Η δράση του κυκλώματος

Σάντος : η Ελλάδα θα ξαναγράψει ιστορία...

Το σύνθημα της νίκης-πρόκρισης έστειλε ο Φερνάντο Σάντος στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου λίγο πριν την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Κόστα Ρίκα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην αποψινή μάχη οι παίκτες μας θα κατεβούν πανέτοιμοι για να εκπληρώσουν το στόχο τους.
Τόνισε ωστόσο ότι το έργο της «γαλανόλευκης» δεν θα είναι εύκολο, αφού η Κόστα Ρίκα είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Ο Πορτογάλος αρνήθηκε να ξεχωρίσει τον Τζόελ Κάμπελ, υποστηρίζοντας ότι οι εμφανίσεις των αντιπάλων μας είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς, και συνέστησε προσοχή.
Αναλυτικά ο Φενράντο Σάντος σημείωσε:

Προειδοποιεί ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα...

Την προσοχή των παικτών του στην αναμέτρηση με την Ελλάδα ζήτησε ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη ομάδα. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα με απόλυτο σεβασμό», είπε στις πρώτες κουβέντες του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της αυριανής αντιπάλου της εθνικής μας ομάδας στην φάση των «16» του Μουντιάλ και συνέχισε:

Ο Μ. Κεφαλογιαννης, ο Γ Κατρουγκαλος, η ημιμάθεια και το ήθος...

 H αμετροέπεια αλλά και η  ημιμάθεια ή η  άγνοια  βασικών θεμάτων που έχουν σχέση με την πολιτική ιστορία του τόπου είναι δυο θέματα που τα τελευταία χρόνια έχουν ενσκήψει στην πολιτική ζωή του χρόνου.
 Ο καθένας μπορεί  να βγαίνει στην τηλεόραση και να λέει κυριολεκτικά ότι θέλει, για οποίο θέμα θέλει, με μια σοβαρότητα , λες και είναι «Πάπας».
 Ακόμα και αν δεν έχει καμία, μα καμία γνώση του θέματος. Ακόμα και αν δεν ξέρει για ποιο θέμα συζητούν, αυτό το νέο είδος πολίτικού (ή πολιτικολογώντας) που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην χώρα έχει γνώμη για όλα. Και όχι απλώς μια γνώμη , έχει μια γνώμη μη συζητήσιμη. Σαν την γνώμη του Πάπα. Έχει και αυτός το αλάθητο.
 Και όσο πιο ημιμαθής είναι ή χωρίς καμία γνώση του θέματος, τόσο πιο απόλυτος. Τόσο πιο δυνατά φωνάζει, τόσο μεγαλύτερη φασαρία κάνει.