Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο καιροσκοπικός νεοφιλελευθερισμός του ΠΑΣΟΚ...

Με αφορμή το μνημόσυνο του Ανδρέα, να υπενθυμίσω πως υπήρξε μακράν ο πιο λαοφιλής πολιτικός μετά τον εμφύλιο…

Και όπως όλοι οι λαοφιλείς πολιτικοί, ήταν εξίσου κι ακόμα περισσότερο λαοπλάνος…

Συνθήματα όπως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο» ή το «Τσοβόλα δώστα όλα» έμειναν στην ιστορία, ως τα πλέον χαρακτηριστικά συνθήματα δημαγωγίας και λαϊκισμού.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι ξέφυγε πολύ από τις ιδεολογικές αρχές της 3ης Σεπτέμβρη… ΠΟΤΕ ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπήρξε φιλελεύθερος στην άσκηση της οικονομικής του πολιτικής… Άσχετα με τις στρεβλώσεις που δημιουργούσε ο κρατισμός του Ανδρέα (διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος), οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Έλληνας στα χρόνια διακυβέρνησης του «πέρασε καλά»…

Εύσημα των Ευρωπαίων για την εξαιρετικά επιτυχημένη Ελληνική προεδρία ...

Τα εύσημα όλων των Ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων, με επικεφαλής τους κ.κ. Ρομπάι και Μπαρόζο, έλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για λογαριασμό της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και της Ελλάδας.

Κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ελληνική προεδρία πήρε άριστα και κρίθηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη και με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ειδικά ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Ρομπάι, συνεχάρη τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έκανε σπουδαία δουλειά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και στη χώρα μας.