Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο θάνατός σου, η ζωή μου...

Το δράμα που ζουν οι απολυθείσες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών χάρη στην αγωνιστική εμμονή τους, που την τροφοδοτούν τα τηλεοπτικά μέσα με την καθημερινή προβολή των συμπλοκών που επιδιώκουν με την Αστυνομία έξω από το υπουργείο, το συμμερίζονται όλοι οι τηλεθεατές και το καπηλεύονται όλοι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές κάθε θορυβώδους και βίαιης διαμαρτυρίας. Εχω κατ' επανάληψιν τονίσει ότι όταν ένας άνθρωπος μείνει ξαφνικά άνεργος, που σημαίνει χωρίς εισόδημα, με χρέη που δεν μπορεί να πληρώσει, με μηδενική αγοραστική δύναμη, χωρίς μέλλον, τότε όλα τα άλλα τού είναι αδιάφορα. Αν, π.χ., θα παραμείνει η κυβέρνηση ή θα καταρρεύσει, αν θα γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος ή πότε η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και όλα αυτά τα συναρπαστικά για τους βολεμένους και χωρίς παραμικρό ενδιαφέρον όχι μόνο για τις καθαρίστριες αλλά και για κάθε άλλον που έχασε τη δουλειά του.

Παιδικές ασθένειες και σχίσμα...

Για να δώ...  Ποιος δεν σήκωσε το χεράκι ;;; 
Από τις διεργασίες της μετεκλογικής περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξάγονται μια σειρά από ενδιαφέροντα από πλευράς πολιτικής ανάλυσης συμπεράσματα:

Έναν χρόνο μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, πέρσι τον Ιούλιο, οι συνιστώσες δεν έχουν αυτοδιαλυθεί. Και οπωσδήποτε, δεν έχει αυτοδιαλυθεί η σημαντικότερη, δηλαδή η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη.

Το αντίθετο (που μας οδηγεί στο δεύτερο συμπέρασμα): Η σημαντική αυτή (αριθμητικά και κομματικά) συνιστώσα ζει και βασιλεύει και θέτει την ατζέντα της εσωκομματικής συζήτησης με κάθε ευκαιρία.

Για άλλη μια φορά ένας Σαμαράς σώζει την Ελλάδα στο παρά ένα !

Η πρόκριση της Εθνικής ομάδας ήταν η απάντηση των διεθνών προς τους επικριτές τους, δήλωσε ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος της Ελλάδας,   Σαμαράς.

«Σημαίνει πολλά αυτή η πρόκριση. Εύχομαι να δώσαμε χαρά στην Ελλάδα, έναν καλό λόγο για να ένα χαμογελάσουν τα χείλη των Ελλήνων. Είμαστε πολύ περήφανοι γι΄ αυτό που πετύχαμε. Εμείς δώσαμε απαντήσεις στο γήπεδο. Δεν χάσαμε ενέργεια εξωαγωνιστικά. Μείναμε σαν ομάδα. Είμαστε μία ομάδα. Συνεχίζουμε και κοιτάμε και το επόμενο παιχνίδι».