Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εισιτήρια ΟΑΣΑ - Φθηνότερα ή ακριβότερα;

Στις αρχές Ιουνίου ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό η μείωση του ενιαίου εισιτηρίου στα ΜΜΜ από το 1,4€ στο 1,2€, μείωση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλα τα ΜΜΜ από 45€ σε 30€ και η κατάργηση του απλού εισιτηρίου των 1,2€ μαζί με την κάρτα ΟΣΥ (Λεωφορεία-Τρόλλευ) που κόστιζε 20€...

Οι παραπάνω μειώσεις, κατακρίθηκαν από αρκετούς ως «αυξήσεις» μιας και μειώνεται ο χρόνος του ενιαίου εισιτηρίου κατά 20 λεπτά και καταργείται η κάρτα απεριορίστων ΟΣΥ.

Ας δούμε αναλυτικότερα τι ισχύει:

Ο εθισμός στη γλώσσα του μίσους...

Δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρξουν συνέπειες.

Η γλώσσα του μίσους, την οποία κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν στον δημόσιο λόγο τους, έφθασε και στις παιδικές ψυχές.

Πρόκειται για αλυσίδα: Οι οικογενειάρχες βλέπουν και ακούνε από το πρωί ως το βράδυ τους καιροσκόπους της πολιτικής να εκστομίζουν τις φοβερότερες ύβρεις και τις μεγαλύτερες προσβολές, ως εάν αυτή η συμπεριφορά να είναι ό,τι πιο φυσικό και συνηθισμένο μπορεί να ακούσει κανείς.

Βλέπουν διάφορους έξαλλους τύπους να τσιρίζουν βραχνιασμένοι – λες και απουσίαζαν από τη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Το περίστροφο, ο κ Κάμερον και ο κίνδυνος για αυτοτραυματισμό…

    Στην πολιτική, όπως και στην ζωή τις περισσότερες φορές, όταν  σηκώνεις το όπλο και απειλείς τον άλλον , θα πρέπει να είσαι έτοιμος ή να πυροβολήσεις γνωρίζοντας τα αποτελέσματα της ενεργείας σου ή να είσαι βέβαιος ότι ο αντίπαλος σου θα κάνει πίσω και θα συμμορφωθεί με τα όσα εσύ απαιτείς.
 Σε αντίθετη περίπτωση , κινδυνεύεις, να βρεθείς εσύ τελικά  τραυματισμένος ίσως και θανάσιμα από τον πυροβολισμό του αλλού ή στην καλύτερη περίπτωση να γελοιοποιηθείς γιατί θα αναγκαστείς να «φας» την απειλή σου και να κατεβάσεις ταπεινωμένος το όπλο.
Κάτι τέτοιο κινδυνεύει να πάθει αυτή την στιγμή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ντέιβιντ Κάμερον  ο οποίος βιαστηκε να «κάνει τον καουμπόη» σε σχέση με τον νέο Πρόεδρο της Κομισσών.
 Πρόεδρο στον οποίο θα πρέπει τις επόμενες μέρες να συμφωνήσουν κατ αρχήν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και μετά να εγκριθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αποχαιρετίστε την Ελλάδα που ξέρατε…

«Στην κοινωνική παραγωγή της ύπαρξης τους, οι άνθρωποι συνάπτουν καθορισμένες, αναγκαίες και ανεξάρτητες από τη θέληση τους σχέσεις• οι σχέσεις αυτές παραγωγής αντιστοιχούν σε ένα δεδομένο βαθμό ανάπτυξης των υλικών παραγωγικών δυνάμεων. Το σύνολο των σχέσεων αυτών σχηματίζει την οικονομική δομή της κοινωνίας, την πραγματική βάση πάνω στην οποία αντιστοιχούν ορισμένες μορφές της κοινωνικής συνείδησης»  Κάρολος Μάρξ (από τον Πρόλογο στην Κριτική της πολιτικής οικονομίας, 1859).

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και ενδεχομένως της νεότερη ιστορίας, το σκάνδαλο Κοσκωτά, είχε τις ρίζες του στην προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την πολιτική του υπεροχή σε μια νέα επιχειρηματική τάξη σε αμφίδρομη εξάρτηση από το ίδιο.

Μερικές καλοκαιρινές σημειώσεις...

Εδώ μερικές “ειδήσεις” που είναι σημαντικές εντός και εκτός παραλίας.

- Σύμφωνα με την Ημερησία προμηνύεται ένα «καυτό» εξάμηνο για 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που από τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλουν στο κράτος 11 δισεκατομμύρια ευρώ. «Φόρους εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας του 2015.» Όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε για να συντηρηθεί ένα από τα  πιο διεφθαρμένα και διογκωμένα κράτη του ελεύθερου κόσμου.

- Αλλά μην ανησυχείτε τα χρήματα σας θα πάνε σε καλή μεριά. Για παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος, υπουργός Παιδείας, εγγυάται την “εργασία” των διοικητικών των ΑΕΙ, αυτών που πρώτα παραβίασαν τους νόμους και μετά απήργησαν για να μην υποστούν τις συνέπειες με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάσουν ένα εξάμηνο. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής συνεχίζονται οι διορισμοί τέκνων, άλλων συγγενών και φίλων στην Βουλή.