Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ελληνες... ο εξυπνότερος λαός του κόσμου!!!

Φωτεινός και γεμάτος πάθος...

Εγώ ουδέποτε αμφέβαλα ― ούτε κι εσείς οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης, είμαι βέβαιος. Το λέω, όμως, για όσους έχουν αμφιβολίες ως προς το ότι οι Ελληνες είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου. Ψηφίσαμε πρώτο των πρώτων τον Μανώλη Γλέζο, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, βγήκαν διάφοροι και τον λοιδόρησαν επειδή δεν μιλάει ξένες γλώσσες (ίσως καταλαβαίνει λίγα ρώσικα...), δεν ταξιδεύει αεροπορικώς και διάφορα τέτοια. Και όμως! Ο Μανώλης Γλέζος, ο λατρεμένος της Ρένας Δούρου, έχει θέση στη σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία την οποία ουδείς άλλος μπορεί να διεκδικήσει.

Οι Έλληνες είμαστε καταδικασμένοι να φτωχύνουμε περισσότερο...

Παραδώστε τα i-phones σύντροφοι...

Τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία και μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, το ελληνικό πρόβλημα συνίσταται πως ακόμη ζούμε καλύτερα σε σχέση με το επίπεδο διαβίωσης που μπορεί να μας εξασφαλίσει η οικονομία μας.

Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται καθώς στη χώρα, όχι μόνο συνεχίζεται η διάλυση της οικονομίας και κοινωνίας που εγκαινίασαν τα σοσιαλιστικά πειράματα του Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του ’80, αλλά επιταχύνονται...

Το πραγματικό «παράδειγμα της Αργεντινής»...

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2014, μέσα στην απόλυτη σιωπή και χωρίς εδώ στην Ελλάδα να δοθεί η παραμικρή σημασία στην είδηση, η Αργεντινή συμφώνησε με την άτυπη ομάδα των πιστωτριών χωρών του Κλαμπ των Παρισίων (Paris Club) στη ρύθμιση ανεξόφλητων χρεών της ύψους 9,7 δις δολαρίων σε μία πενταετία.

Όπως έγινε γνωστό, η χώρα χρειάστηκε να εγκαταλείψει τα γνωστά ηρωικά, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαμάχες της με τους πιστωτές της του Paris Club (Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία), να επιστρέψει στις αγορές, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απομείωσης των συναλλαγματικών της διαθεσίμων (που υποχώρησαν πέρυσι κατά 27% στα 28,5 δις δολάρια) και να αποφύγει μια κρίση του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών.

Όπως επίσης είναι γνωστό, η Αργεντινή έλαβε το 1999 δάνειο ύψους 7,2 δις δολαρίων από το ΔΝΤ και το 2000 άλλα 39,7 δις.

Επίθεση στον Σαμαρά για τα ποσοστά της ΝΔ...

Ο δεκάλογος της ήττας!

Την περασμένη Κυριακή ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς γνώρισε την αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος. Και καταλογίζουμε την ήττα προσωπικά στον πρωθυπουργό, γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι Ελληνες και τις δύο Κυριακές θέλησαν και ψήφισαν, εν πολλοίς, συντηρητικά. Και αυτό αποδείχθηκε κυρίως στις περιφερειακές εκλογές, όπου σε όσες περιφέρειες υπήρξε συντηρητικός υποψήφιος, τον οποίο δεν αγκάλιασε η ηγεσία της Ν.Δ., πραγματικά θριάμβευσε. Το μήνυμα λοιπόν ήταν ξεκάθαρο.
Τι οδήγησε όμως το βασικό κόμμα της Κεντροδεξιάς στο δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας του;

Ισπανία:«Όχι πια βασιλιάδες, να γίνει δημοψήφισμα»...

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας  στους δρόμους της Μαδρίτης πανηγυρίζοντας την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος και ζητώντας το τέλος της μοναρχίας.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς και των οικολόγων, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα για διαδηλώσεις είχε σταλεί σε άλλες 43 πόλεις της χώρας.