Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Δεν έχει ξαναγίνει !!! Δήλωση Χατζηνικολάου on air ότι προωθεί βουλευτή !!!

Ίσως πέρασε σχετικά απαρατήρητος ο καυγάς του Νώτη Μαριά με τον Ν. Χατζηνικολάου το βράδυ των εκλογών...

Θα σταθώ σε δύο θέματα μόνο:

Ετοιμάζεται πρόγραμμα-"μαμούθ" €40 δισ. από την ΕΚΤ για τις ΜμΕ (και τέζα τα γατάκια...) !

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζεται πρόγραμμα για δανεισμό των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswire, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί μέσω τραπεζών που θα συμφωνήσουν να δώσουν στις ΜμΕ μακροχρόνια δάνεια με χαμηλό επιτόκιο δανεισμού.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος αναμένεται να φτάσει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας.

Οι κρισιμότερες εκλογές...

Την περασμένη Κυριακή φαίνεται ότι το εκλογικό σώμα έδειξε τον διατηρούμενο θυμό του για όσα δεινά υφίσταται εξαιτίας της κρίσεως. Ταυτόχρονα έδειξε να επιτρέπει στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ να συνεχίσει την εξυγιαντική και αναπτυξιακή της προσπάθεια, χωρίς να αναγκασθεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. «Δεν μου πολυαρέσει όπως κυβερνάτε, όσο μάλιστα διατηρείτε και κάποιες παλιές παλαιοκομματικές συνήθειες. Αλλά - αποφάνθηκαν - δεν διακινδυνεύομε μιαν άλλη επιλογή, που θα γκρεμίσει ό,τι με τόσες θυσίες μας άρχισε να στεριώνει και πάλι». 

Ομως προσοχή. Την περασμένη Κυριακή τα ικανοποιητικά για τη συγκυβέρνηση αποτελέσματα εμπεριέχουν εν πολλοίς και προσωπικές προτιμήσεις προς πολλούς υποψήφιους δημάρχους, οπότε οι δυσαρεστημένοι ενδεχομένως επιφυλάσσονται να εκδηλώσουν ισχυρότερη αντιμνημονιακή διάθεση στις ευρωεκλογές. Δυστυχώς τα λάθη της ΝΔ με αυτοκαταστροφικές επιλογές υποψηφίων έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβολογεί για την Αθήνα και την Αττική, όπου καταποντίστηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ.

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Βρετανία θα φύγει από την Ε.Ε. εάν εκλεγεί ο Γιούνκερ...

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους του για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τοποθετεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel».

Τάκης Μπαλτάκος : Η ΝΔ να κοιτάξει προς τα δεξιά της, ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει...

Από την ημέρα της αποπομπής του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης δεν είχε μιλήσει και το έπραξε τώρα. Ο Τάκης Μπαλτάκος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» λύνει τη σιωπή του και αναφέρεται στις πρόσφατες ευρωεκλογές, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως πρέπει να κάνει εκλογικό «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%. Συγκεκριμένα δηλώνει:

«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου της Κεντροδεξιάς είναι ανοιχτή η πόρτα και για τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ντόρα: Μίνιμουμ εθνική συνεννόηση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για χρέος και εθνικά θέματα...

Υπέρ μιας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης για μεγάλα θέματα, όπως η ρύθμιση του χρέους, αλλά και για τα εθνικά θέματα, τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της  .

Η πρώην υπουργός, σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, επισημαίνει ότι η Ν.Δ. οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένει, όπως λέει, από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί.

«Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να κυβερνά όταν έχει τη δεδηλωμένη. Από την άλλη μεριά, θεωρώ απολύτως λογικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούται μια σε βάθος ενημέρωση κυρίως για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως, παραδείγματος χαριν, η διαπραγμάτευση για το χρέος και τα εθνικά θέματα», τονίζει χαρακτηριστικά.