Τρίτη 27 Μαΐου 2014

#klaiw ! Σάρωσε με 52% ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού...

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε και στα ειδικά εκλογικά τμήματα των φυλακών Κορυδαλλού, με εντυπωσιακά ποσοστά και τη Χρυσή Αυγή να έρχεται δεύτερο κόμμα. Στην ψυχιατρική πτέρυγα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 52,38% των ψήφων, ενώ πρωτιά πήρε η Νέα Δημοκρατία μόνο  στη γυναικεία πτέρυγα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή το μεγαλύτερο ποσοστό (52,38%) για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για το εκλογικό τμήμα με κωδικό 416493. Συγκέντρωσε συνολικά 44 ψήφους έναντι δεκατριών της Χρυσής Αυγής, δώδεκα της Νέας Δημοκρατίας και τριών της «Κοινωνίας Αξιών».

Αντίστοιχα στο εκλογικό τμήμα 416494, δηλαδή στο νοσοκομείο των φυλακών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε35,29% (έξι ψήφοι) έναντι 23,5% (τέσσερις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή και 17,6% (τρεις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία. Από μία ψήφο (ποσοστό 5,88%) πήραν η Ενωση Κεντρώων, το ΕΠΑΜ και οι Γέφυρες.

Τα "έχωσε" ο Θ. Πάγκαλος:σε Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη...

Τη θέση πως τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον Bήμα FM, αν και χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς καλύτερο απ’ ό,τι περίμενε με βάση τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως η πολιτική συμμαχιών, όπως έγινε, δεν απέδωσε:
«Σημαίνει ότι όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη, και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%».

Αναφερόμενος στα συνέδρια που αναμένεται να γίνουν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε αλλαγή των ηγεσιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει την αυτοκριτική...

Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ήταν παρά μια… γραφειοκρατική διαδικασία.

Όταν επί δύο μήνες ολοκληρώνεις τις ανά την Ελλάδα ομιλίες σου με το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε» και όταν στην τελευταία προεκλογική σου ομιλία έχεις διαβεβαιώσει ότι «η λαϊκή θύελλα θα ξεσπάσει σαν θύελλα», τότε, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι πρέπει να κάνεις.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τα γνωρίζουν όλοι – και επομένως και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ούτε θύελλα είχαμε, ούτε το ποσοστό που εξασφάλισε μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις εν μέσω τουριστικής σεζόν, ούτε υπήρξε το «τρεις κάλπες, μια νίκη», ούτε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ένα θεαματικό ποσοστό που να δημιουργεί προϋποθέσεις πλειοψηφικού ρεύματος.

Αν τα κόμματα της κυβέρνησης συρρικνώθηκαν (όπως γίνεται πάντοτε σε ευρωεκλογές) και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περί τις 100.000 ψήφους.

Επομένως;

Αντώνη Σαμαρά: Αν είναι να κάνεις ανασχηματισμό και να αλλάξεις μόνο 1-2 πρόσωπα...

καλύτερα να μήν κάνεις ...

Γιατί το τελευταίο που ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους της ΝΔ ,  είναι αν ο φορομπήχτης λέγεται Στουρνάρας η Παπακωνσταντίνου...

Να κάνεις ανασχηματισμό μόνο ΑΝ διώξεις αυτούς που θεωρούν 2000 κ.ε τα αυτοκίνητα ΠΑΝΩ από 1927 κ.ε... και τα φορολογεί σαν ΠΟΛΥΤΕΛΗ ξεχνώντας ότι σήμερα στην αγορά οι τιμές τους είναι μικρότερες από το ΤΕΚΜΗΡΙΟ και αφήνοντας στο απυρόβλητο τα 1600 κ.ε με κόστος 80.000 € ...

Να κάνεις ανασχηματισμό αν είναι να διώξεις αυτούς που σε μία παραθαλάσσια χώρα ΤΙΜΩΡΟΥΝ με απίστευτους φόρους όποιον Έλληνα τόλμησε να αγοράσει μία βάρκα...

Ο Πειραιάς αυξάνει την δύναμή του στη Μεσόγειο...

Με 26,2% αύξηση στη διακίνηση containerships στο λιμάνι του Πειραιά «τρέχει» η Cosco στο τετράμηνο του 2014, ξεπερνώντας ακόμα και τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή που οι έξι ενδιαφερόμενοι για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ  (APM Terminal, Cosco, Ports America Group Holdings, Cartesian Capital Group, International Container Terminal Services και η Utilico Emerging Markets Limited), συγκεντρώνουν στοιχεία από τη βάση δεδομένων για τον ΟΛΠ, η Cosco στο τετράμηνο έχει φτάσει τη διακίνηση στις 944.600 teu, από 748.500 teu πέρυσι.
Η απόδοση της θυγατρικής της Cosco Pacific της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Α.Ε. ξεπερνά ακόμα και τις εκτιμήσεις της Business Monitor International (BMI), που κάνει λόγω για συνολική αύξηση στον Πειραιά (ΣΕΠ και ΟΛΠ) της τάξης του 20% για το 2014.