Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η τελευταία τους φορά...

Τον Ιανουάριο του 1984 η εταιρεία Apple έκανε την πιο επιτυχημένη διαφήμιση όλων των εποχών. Στο μονόλεπτο σποτ πρωταγωνιστούσε μια ξανθιά νεαρή με σορτσάκι· τότε δεν υπήρχαν οι μεταμοντέρνες ενοχές περί σεξισμού. Η όμορφη νεαρή θρυμμάτιζε μια τεράστια οθόνη στην οποία εμφανιζόταν ο «Μεγάλος Αδελφός» (σαφής υπαινικτική αναφορά στη μεγάλη και ισχυρή ανταγωνίστρια ΙΒΜ) απελευθερώνοντας τους υπηκόους του. Η κατακλείδα της διαφήμισης έγραφε: «Στις 24 Ιανουαρίου η Apple Computer παρουσιάζει τον Macintosh. Και θα δείτε γιατί το 1984 δεν θα είναι “1984”».

Το σποτ αυτό παίχτηκε μόνο μία φορά στην τηλεόραση (κατά τη διάρκεια του Super Bowl) και μετά έγινε θέμα συζήτησης. Τότε δεν υπήρχε Διαδίκτυο για να αναπαραχθεί, αλλά τα κανάλια την αναμετέδωσαν τόσες φορές ώστε χάρισαν άπειρο και δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στην Apple.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε θολά νερά...

Σφοδρή επίθεση στους υμνητές των ναζί εξαπέλυσε χθες, από το Μάλεμε της Κρήτης, ο πρωθυπουργός, την ίδια στιγμή που κορυφώνεται η επίθεση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις στελεχών του που εμφανίστηκαν να διεκδικούν τη χρυσαυγίτικη ψήφο.

Τιμώντας την επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «αίμα, θυσίες, ιστορική μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από αυτούς που φέρουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού, από αυτούς που ξεπροβάλλουν, ως φαντάσματα αποκρουστικά, για να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ, από αυτούς που σήμερα θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε η Ελλάδα, τους χειρότερους δήμιους που γνώρισε ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα ο κρητικός λαός». «Η περήφανη κρητική γη τους κατάπιε, τους ντρόπιασε, τους ακύρωσε. Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει. Πιάνει μόνο το δέντρο της ελευθερίας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Την Χ.Α πολλοί μίσησαν... Τους Ψηφοφόρους της ΟΥΔΕΙΣ...

Μετά τον καταιγισμό των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνουν έμμεσο κάλεσμα στους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, κυρίως στο δήμο της Αθήνας, ο Α.Τσίπρας εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι αυτοί δεν πρέπει να γίνουν «βορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της παραπλάνησης, πως η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν μία αντι-συστημική δύναμη. Δεν ειναι αντι-συστημική, αν ήταν δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο».

Βέβαια πλέον είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά είναι κοροιδία στα μάτια των φανατικών και ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία τα ανοίγματα προς τους ψηφοφόρους της ΧΑ...

Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δήλωσε :