Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αυτοδιοικητικές προκλήσεις ...

Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα επικεντρωθώ σε τέσσερις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τις οποίες έχω προσωπική άποψη:
  • Χρ. Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού, ΚΚΕ από τα γεννοφάσκια του, μεταστεγάστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος από χρόνια διαπρέπει ως αυτοδιοικητικός άρχοντας, με κύριο όπλο τον λαϊκισμό και αλλεπάλληλες απεργίες πείνας. Θα μπορούσε να είναι καλός δήμαρχος. Ομως επειδή μάλλον δεν είναι, του προέκυψε η τραγωδία του λούνα παρκ, που παρανόμως λειτουργούσε, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Ενα αγόρι νεκρό και ένα κοριτσάκι βαριά τραυματισμένο. Πώς αντέδρασε ο κ. δήμαρχος; Εξαφανίστηκε για τρεις μέρες και μετά μας είπε ότι δεν γνώριζε, δεν πρόσεξε.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει...

Την εβδομάδα που πέρασε οι φήμες για κάποιες (άνευ ταυτότητας) δημοσκοπήσεις που έδιναν σημαντικό προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκαν ικανές να προκαλέσουν πανικό στο ελληνικό χρηματιστήριο και να εκτοξεύσουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων κατά 100 μονάδες βάσεις...

Στη μνήμη επέστρεψαν σκηνές από την Άνοιξη του 2012 όταν μεταξύ δυο εκλογικών αναμετρήσεων το χρηματιστήριο προσγειώθηκε στις 470 μονάδες και τα spreads είχαν εκτοξευθεί στο 30%. Ήτοι, συνθήκες χρεοκοπίας...

Όπως υποπτευόμαστε τότε και επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων η Τράπεζα της Ελλάδος κράτησε τη χώρα όρθια, εξασφαλίζοντας σε συνεργασία με την ΕΚΤ την μεταφορά με αεροπλάνα και νταλίκες κοντά στα 27 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα προκειμένου να μην μείνει ούτε ένα ΑΤΜ της μικρότερης τράπεζας στο μικρότερο χωριό της επικράτειας χωρίς χρήματα.

ΝΔ το αυτονόητο: Ψηφίζουμε αντι-ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή...

«Ο Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να ψηφίσει τΣΥΡΙΖΑ, άρα οι επιλογές του για την περιφέρεια Αττικής και για τον δήμο Αθήνας είναι ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιώργος Καμίνης».

Αυτή είναι  «γραμμή» της ΝΔ για τον δεύτερο αυτοδιοικητικό γύρο όπως δόθηκε χθες πρωί από τον κυβ. εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και επανέλαβε ο κοιν. εκπρόσωπος  της ΝΔ Μάκης Βορίδης στην TV.

Είναι το αυτονόητο...

Από την στιγμή που τα στελέχη του τΣΥΡΙΖΑ όπου σταθούν και όπου βρεθούν μιλάνε για ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και έναρξη της περιόδου αβεβαιότητας και ρίσκου από την 26η , είναι η μόνη επιλογή για τους ΝΔημοκράτες...

Ενα συμπέρασμα και τρεις διαπιστώσεις ...

Δεν βλέπει κάτω από τη μύτη του: δεν βλέπει ότι ο φάκελος με το
 ψηφοδέλτιο σφραγίζεται με αυτοκόλλητη ταινία.
Βλέπει, ωστόσο, μακριά: βλέπει τη μέρα που η Αριστερά
θα έλθει στην εξουσία και
...οι φάκελοι θα ξαναγίνουν όπως τότε...
Το πρώτο συμπέρασμα και το μόνο ασφαλές, καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ότι ξέρουμε να κάνουμε εκλογές. Γνωρίζω ότι με αυτό δεν σας λέω κάτι καινούργιο. Και θεωρήστε το εκ μέρους μου παραδοχή σφάλματος, αλλά εγώ μόλις χθες το συνειδητοποίησα. Είναι παρήγορο ότι, ει μη τι άλλο, αυτός ο δόλιος κρατικός μηχανισμός, ο διαλυμένος, που μονίμως τον λοιδορούμε για την αναποτελεσματικότητά του και τις περισσότερες φορές δικαίως από το 1974 και ύστερα (όσο θυμάμαι δηλαδή), τουλάχιστον μια δουλειά, και μάλιστα εξόχως σύνθετη και δύσκολη, ξέρει να την κάνει πολύ καλά: τις εκλογές, τη διαδικασία που κολακευόμαστε να αποκαλούμε «γιορτή της Δημοκρατίας».