Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η Κυβέρνηση "άντεξε", ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε "ρεύμα" ...

Μια ματιά φτάνει για να καταλάβει κανείς... 
Η κάλπη τελικά ξάφνιασε άπαντες. Το αποτέλεσμα όπως διαμορφώνεται πλέον με τις επίσημες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών δεν δικαιώνει κανένα από τα δύο κόμματα που πόλωσαν το πολιτικό κλίμα.

Μπορεί οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά να μην δικαιώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν κατόρθωσε να το εκμεταλλευτεί με μια ευρεία ή ξεκάθαρη νίκη.

Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν «ρεύμα». Στην πραγματικότητα όμως, η Κυβέρνηση έχει ένα πλεονέκτημα. Βρίσκεται στην εξουσία και η φθορά που εισέπραξε είναι ασήμαντη σε σχέση με τη δυσαρέσκεια που έχουν προκαλέσει πολλές από τις πολιτικές επιλογές της.

Όλα τα αποτελέσματα σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες...

Ο Γιώργος Καμίνης έχει τελικά μικρό προβάδισμα στην Αθήνα έναντι του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ενώ η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται κατά μία περίπου μονάδα του Γιάννη Σγουρού, διαφορά πολύ μικρότερη από όσο είχαν εκτιμήσει αρχικά τα exit polls. 
Για πρώτη φορά τρίτη η ΝΔ στον δήμο Αθηνών που ιστορικά κέρδιζε περπατώντας...
Από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην περιφέρεια Ηπείρου με ποσοστό 50,74%.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας:

Σήμερα θα μας επισκεφθεί ο Γιούνκερ...

Θα μιλήσει για το ΕΛΚ και θα παρευρεθεί σε γεύμα προς τιμήν του που θα παραθέσει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα του κ. Γιούνκερ, σήμερα θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του μετρό στην Αγία Βαρβάρα, τα γραφεία της FRONTEX στη Δραπετσώνα και

Το μήνυμα της κάλπης...

Εντάξει λοιπόν...

Αν δεν κατάλαβαν οι διάφοροι ξεπερασμένοι πολιτικοί ότι ΔΕΝ περνά πλέον η μπογιά τους την πρώτη Κυριακή , θα το καταλάβουν την επόμενη...

Αν δεν βλέπουν στον τΣΥΡΙΖΑ ότι το μοτο τους "τρεις κάλπες ΕΝΑ μήνυμα" έχει ηττηθεί στις δύο πρώτες κάλπες και παίζεται να ηττηθεί και στην τρίτη κάλπη,  τότε είναι αυτό που βλέπουμε όλοι όσοι ΔΕΝ τους στηρίζουμε... Εντελώς ξεπερασμένοι...