Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη...

Με αυτή την έμφυτη σεμνότητα που τον διακρίνει (χάρη στην οποία τον αγαπήσαμε αμέσως μόλις τον γνωρίσαμε...), ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε τις προάλλες ότι «ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη» και ότι πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ), ο οποίος, παρακαλώ, απειλεί τον καπιταλισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ας αφήσουμε όμως τις φαντασιώσεις μιας ισχνής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μειοψηφίας νεομπολσεβίκων, που δεν είχαν παραπάνω από 35 βουλευτές στο αποχωρούν Κοινοβούλιο.

Καλύτερα να στραφούμε στα συγκεκριμένα και τα απτά. Χάρη στα δημοσιεύματα των Financial Times και στο βιβλίο του Τίμοθι Γκάιτνερ, λοιπόν, εγώ τουλάχιστον διαπίστωσα την ταυτότητα του φαντάσματος που επλανάτο πάνω από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012, τότε που εμείς κάναμε διπλές εκλογές: ήταν το φάντασμα της προσφιλούς στον πρόεδρο Τσίπρα Αργεντινής.

Πληροφορίες για την αυριανή εκλογική διαδικασία...

Στις 7:00 ανοίγουν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα κλείσουν στις 19:00.
Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την ανάπτυξη...

«Υποφέραμε αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα τονίζοντας η χώρα βγαίνει από την κρίση κάτι που δεν έγινε ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο κ.Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.
Για τις Κάννες και το σχέδιο Ζ