Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Οι δολοφόνοι της οικονομίας...

Μερικά από τα βασικά οικονομικά μεγέθη (πλεονασματικός προϋπολογισμός, σχεδόν ισοσκελισμένο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών για πρώτη ίσως φορά, μείωση της κρατικής σπατάλης και σημαντική προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς) επέτρεψαν να προσβλέπουμε πια σε έξοδο από τη δίνη που οδηγούσε στην επίσημη πτώχευση της χώρας. Καλό θα είναι λοιπόν να μιλήσουν και μερικοί επιμελώς αποκρυπτόμενοι αριθμοί που την έβαλαν σε αυτό το κατάντημα. Αριθμοί που συμπυκνώνουν μια πρώτη εκτίμηση του τι στοίχισαν το πάντοτε υπερπροστατευτικό πελατειακό κράτος και γενικά ο λατρευόμενος εξ αυτού του λόγου κρατισμός, ο υποστηρικτικός γι' αυτό λαϊκισμός και ο ασφυκτικός για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης προστατευτισμός. Δηλαδή η νομιμοποιημένη προστασία συντεχνιακών, συνδικαλιστικών και διαπλεκόμενων συμφερόντων που παλεύουν να παραμείνουν κυρίαρχα στη χώρα.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του στην «Εστία» ο μελετηρός συνάδελφος Αθ. Παπανδρόπουλος υπολόγισε και κατέγραψε το κόστος από τη δράση των δολοφόνων της οικονομίας μας. Θα περιορισθώ σε μερικές μόνο από τις επισημάνσεις του. Αντιγράφω:

Καλά νέα από τη Βολιβία… πρότυπο!

Δοθέντος ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που μας προέκυψε και νέο λατινοαμερικάνικο πρότυπο, η Βολιβία, ενημερώνω πως τα νέα από τη χώρα όπου ανθεί η… φαιδρά κόκα, είναι πολύ καλά.

Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες – τελευταίο επάγγελμα παραγωγός κόκας και συνδικαλιστής των καλλιεργητών κόκας – γιόρτασε την Πρωτομαγιά υπογράφοντας διάταγμα με το οποίο αυξάνεται ο κατώτερος μισθός κατά 20%, στα 1.440 μπολιβιάνος (207 δολάρια, περίπου 150 ευρώ) τον μήνα.

Έτοιμος να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία στις εκλογές της 12ης Οκτωβρίου 2012 – όπως βλέπετε δεν τα πήγε και άσχημα με δεδομένο ότι δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό – ο Μοράλες υπέγραψε επίσης ένα διάταγμα που αυξάνει κατά 10% τους μισθούς όλων των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Ο πολιτισμένος κόσμος πώς ανέχεται ακόμα το Islam ;

«Θα πουλήσω τα κορίτσια σας στην αγορά», δήλωσε ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ ακραία φανατικός μουσουλμάνος , σε βίντεο με το οποίο ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για την απαγωγή των 223 μαθητριών στη Νιγηρία.

«Ο Θεός με διέταξε» !!!

Ο πολιτισμένος κόσμος , που υποτίθεται ότι ΣΕΒΕΤΑΙ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει τις συνεχείς ακρότητες του Islam...

Η θρησκεία του μίσους και της απανθρωπιάς βλέπετε έχει business...

Σταύρος Θεοδωράκης: "Εγώ πήγα φαντάρος στο Διδυμότειχο. Ο Λάκης πού πήγε;"

Τα νερά της εκλογικής μάχης φαίνεται πως ταράζει πάλι ο Σταύρος Θεοδωράκης θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων ,ζητώντας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.

«Τα λεφτά αυτά είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στην τηλεόραση

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτει το παιχνίδι Βενιζέλου ...

Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε την Τρίτη η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τα ποσοστά που πάρει η Ελιά στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως υπάρχει πολιτικό θέμα εάν τα ποσοστά της Ελιάς είναι πολύ χαμηλά, κάτι που -όπως είπε μετά από σχετική ερώτηση- ισχύει και για τη ΝΔ.

«Από αυτό, έως το να ταυτίζει κανείς την πολιτική σταθερότητα με την προσωπική πολιτική σταδιοδρομία... με αυτό δε συμφωνώ» πρόσθεσε.

Διά χειρός ΒΒ...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει πολιτικός αυτή την εποχή: Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων και τους απείλησε με ακυβερνησία σε περίπτωση που δεν σπεύσουν  να ψηφίσουν την Ελιά.  Αδιανόητο, εξοργιστικό, απίστευτο. Κι όμως συνέβη. Κι έπειτα αναρωτούνται κάποιοι ιστορικοί πως συνέβησαν μεγάλα πολιτικά ατυχήματα στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι τώρα έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν τις συνθήκες αυτές από κοντά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας ευφυής άνθρωπος, με έντονο, όμως, το στοιχείο της αυτοκαταστροφής. Είναι το στοιχείο εκείνο που τον χαρακτηρίζει. Το 2007 θα είχε χρηστεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν δεν είχε δείξει τόση ανυπομονησία. Και τότε ίσως η πορεία της χώρας να ήταν πράγματι διαφορετική.

Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα!!! Στην κορυφή και πάλι ο ελληνόκτητος στόλος...

Την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά καταλαμβάνει για μία ακόμη χρονιά ο ελληνόκτητος στόλος με βάση υπολογισμού τους gross tonnage (gt) ή τους dead weight tones (dwt), σύμφωνα με το βρετανικό ναυλομεσιτικό οίκο Clarkson.

Παράλληλα, οι Ελληνες είναι πρώτοι στα δεξαμενόπλοια, δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και δεύτεροι στα πλοία μεταφοράς.
Σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες ανταγωνίζονται δυο οικονομικές υπερδυνάμεις, την Ιαπωνία και την Κίνα.