Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η Αλήθεια για το PSI με αριθμούς... Για να τελειώνουμε με τους Λαϊκιστές...

Πόσο κουρεύτηκε το ελληνικό χρέος με το PSI και πόσο επλήγησαν ξένοι και εγχώριοι πιστωτές...
Εδώ και αρκετό καιρό από το "εθελοντικό" κούρεμα του Ελληνικού χρέους κατά 53% τον Μάρτιο του 2012 έχουν λεχθεί πολλά. Αρκετοί μιλάνε για μικρό κούρεμα ενώ άλλοι περισσότεροι αναφέρουν ότι επλήγησαν κυρίως οι Έλληνες πιστωτές (τράπεζες-ταμεία-ομολογιούχοι) και λιγότερο οι ξένοι.

Ποιά είναι η πραγματικότητα;

Το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης κατά ESA-95 σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ στα τέλη του 2011 είχε ως εξής:
Το 25,3% ήταν δάνεια που είχαν ληφθεί μέχρι εκείνη την στιγμή από θεσμικούς δανειστές (ως επί το πλείστο τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ) ενώ το το 74,7% ήταν σε διεθνείς και εγχώριους πιστωτές (τράπεζες, ταμεία και ομολογιούχοι). Σημειωτέων ότι αυτό το κομμάτι ήταν διαπραγματεύσιμο στην δευτερογενή αγορά.

Ρε σύ Αλέξη ; Πώς τα χώνει έτσι ο Ομπάμα στον σφο ;;;

Μπ. Ομπάμα: «Κράτος παρίας» η Βόρεια Κορέα...
Αδύναμο «κράτος παρίας» του οποίου τα ισχυρά στρατιωτικοποιημένα σύνορα με τη Νότια Κορέα «σηματοδοτούν τα όρια της ελευθερίας» χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του στα αμερικανικά στρατεύματα στη Σεούλ.
Αυτό που ορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, είναι μια διάσπαση ανάμεσα σε μια «δημοκρατία και αναπτύσσεται και σε ένα κράτος παρίας που μάλλον αφήνει το λαό του να λιμοκτονεί παρά τρέφει τις ελπίδες του και τα όνειρά του», πρόσθεσε.

Άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% για πρώτη φορά φέτος μετά από μια εξαετία...

«H Ελλάδα βρίσκεται πια στον δρόμο της ανάκαμψης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επικαλούμενο την έκθεση της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι «φέτος, το 2014, θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας» και ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

«Του χρόνου, το 2015, (σ.σ η ανακοίνωση της Κομισιόν) προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016, προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%! Κι όλα αυτά σημαίνουν ασφαλώς και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.