Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Έκλεισε ο δρόμος προς τα δεξιά για τη Ν.Δ...

Το είπε μόνος του ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, υπενθυμίζοντας τη ρήση που αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον κανονικό, εννοείται...), ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Επομένως, όταν αυτά που γίνονται αλλά δεν λέγονται τα βλέπει κιόλας ο καθένας στην τηλεοπτική οθόνη, όπως συνέβη με το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου και Κασιδιάρη, κάθε συζήτηση περιττεύει. «Εξοδος εμπρός δεξιά!», όπως λέει σε τόνο κάπως προστακτικό η φωνή από το μικρόφωνο στον κινηματογράφο «Δεξαμενή», όταν τελειώνει η πρώτη προβολή. Ως προς αυτό το σκέλος της υπόθεσης, λοιπόν, η διαχείριση της κρίσης ήταν αυτή που έπρεπε: ούτε χρονοτριβή υπήρξε στην αποπομπή του Παναγιώτη Μπαλτάκου ούτε περιττές φλυαρίες. Μένει να δούμε, όμως, αν μας πείθουν ή όχι οι εξηγήσεις που έδωσε αργότερα ο παραιτηθείς.

Οι ΑΝ.ΕΛ. και το... γραφείο κηδειών «Ο Σύριζας»!

Κάνανε οι διάφοροι μπετατζήδες, μεσάζοντες, εκδότες και πολιτικοί υπάλληλοί τους καμιά τριανταριά χρόνια να την ξεχαρβαλώσουν τη χώρα και να βρεθεί στο στρώμα.
Απλά υπογραμμίζω ότι αυτό, η πολυετής λεηλασία και η παρακμή, έφερε το Μνημόνιο και τον λόγο των ξένων στην εσωτερική πολιτική, όχι το ανάποδο. Γι’ αυτό η έξοδος στις αγορές και η μη ύπαρξη ελλειμμάτων είναι πολύ πιο αποτελεσματικά για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας μας απ’ ότι η «επαναστατική γυμναστική», τα τσιτάτα και οι κραυγές.

Η ανασυγκρότηση, η «ανάρρωση» της Ελλάδας από τόσες δεκαετίες αγκυλώσεων, γραφειοκρατίας, διαφθοράς και λεηλασίας θα πάρει κι αυτή χρόνο. Οχι όσα χρόνια χρειάστηκαν η υπονόμευση της χώρας και η διάλυση της παραγωγικής βάσης της, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος. Βήμα βήμα και σκαλί σκαλί. Κι όποιος παραμυθιάζει τους ανθρώπους ότι θα κοιμηθούμε Κυριακή βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε γυρίσει στο 2007, με τους ίδιους τότε μισθούς, με επαναπρόσληψη στο άψε σβήσε όλων των απολυμένων, με διακοποδάνεια, γαμοδάνεια κι από τέσσερα μέτρα λουκάνικα έκαστος, για να δένουμε τα σκυλιά, είναι κοινός πολιτικός απατεώνας. Σαν αυτούς που παίζουν μπεγλέρι τις προτάσεις μομφής, ευελπιστώντας, μέσα από ένα ιδιότυπο πολιτικό κατενάτσιο, να γίνει κάνα ατύχημα και να ανελιχθούν πολιτικά ως νεκροθάφτες της Ελλάδας.

ΟΚ... πρώτο μέν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ...

Καλπάζει ανοδικά και καλύπτει την διαφορά η ΝΔ !
Το λέει (αν και δεν το σχολιάζει !) και η Ελευθεροτυπία στην δημοσκόπηση που παρουσιάζει :

Ο ΣΥΡΙΖΑ  μεν παραμένει στάσιμος στο 21,8% αλλά η ΝΔ από το 17,5% κάνει άλμα στο 19,7% παρουσιάζοντας ΑΥΞΗΣΗ 2,2%...

Σημαντικό μέγεθος το ποτάμι στο 6,4% αλλά παρατηρήστε την ΜΕΙΩΣΗ του ποσοστού των λευκών/άκυρων/αποχής ...
Είναι τεράστια η μείωση και το ΣΥΡΙΖΑ  δεν παίρνει ΤΙΠΟΤΑ...
Το σκηνικό είναι ρευστό σφοι και θα αλλάξουν ΠΟΛΛΑ μέχρι τις εκλογές...

Διάβασα ότι ο ... "Στρατηγός" ΓΑΠ ετοιμάζει νέο Στρατηγείο !!!

Και το λένε (και ίσως το πιστεύουν) σοβαρά τα ορφανά του και οι κηπουροί του ...

Και θυμήθηκα ...
Τις ηρωικές ημέρες του ... "Στρατάρχη" ΓΑΠ:

Αλέξη : Παραδέχεται η δικαιοσύνη την χρήση υπερβολικής βίας κατά των διαδηλωτών η Βενεζουέλα...

Η δικαιοσύνη ερευνά 102 υποθέσεις φερόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε η  γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα η οποία παραδέχθηκε την Παρασκευή την «υπερβολική» χρήση βίας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Σύμφωνα με την ίδια 17 αξιωματικοί των δυνάμεων επιβολής του νόμου έχουν συλληφθεί για αυτές τις υποθέσεις και υπογράμμισε ότι όλοι αυτοί που ευθύνονται θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 39 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περίπου 608 τραυματίστηκαν από τις 12 Φεβρουαρίου στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με τις αρχές.