Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Παξιμαδόμαγκες και λυρικοί βουκόλοι...

Εξ όσων βλέπω  (όσο βλέπω, λόγω μυωπίας...), οι εθνικές δυνάμεις συσπειρώνονται να δώσουν τη μάχη του φρέσκου γάλακτος στην ψηφοφορία στη Βουλή. Φαντάζει σαν αναπαράσταση της εθνεγερσίας (βλ.φωτογραφία).

«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες», για τον Δάνη Τζαμτζή τον παξιμαδόμαγκα, τον άνθρωπο που έσπασε τον κοινωνικό αποκλεισμό και το αρχέγονο ταμπού, για να μας γνωρίσει το πατροπαράδοτο σκωρ ως παξιμάδι. Επίσης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, πηγαίος εκφραστής του βουκολικού λυρισμού στην πολιτική, αναμενόταν (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) να συναντηθεί με τον Τάκη Μπαλτάκο για να συζητήσουν τις αντιρρήσεις του Λαρισαίου «ανυπαγανάτ» (αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων) γύρω από τη ρύθμιση που εισηγείται η κυβέρνηση για το γάλα. Θα βρουν πολλά να πουν, είμαι βέβαιος· διότι να θυμίσω ότι ο περήφανος «ανυπαγανάτ» έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή παρά τω αειμνήστω Νεοκλεί Σαρρή.

Ο Φώτης πήρε τ’ όπλο του...

Εντάξει! Δεν ενθουσιάζεται κάποιος με τις συνεντεύξεις του κ. Φώτη Κουβέλη κι αυτό διότι ο προγραμματικός του λόγος διαβάζεται όπως τον ακούμε: υποτονικός με επιχρυσώματα περί «αριστερής ψυχής και υπεύθυνης δύναμης». Στην τελευταία του συνέντευξη όμως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε αιχμές.

Για την ακρίβεια είχε έναν κακό λόγο για όλους τους (άλλους) κεντροαριστερούς. «Οσα λέει “Το Ποτάμι” αποτελούν νεολαϊκισμό και σκόπιμη ασάφεια»· «Η “Ελιά” εκφράζει μια Κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων, ένα πολιτικό μόρφωμα διατεθειμένο, λόγω της δεσπόζουσας θέσης του σημερινού ΠΑΣΟΚ σε αυτό, να αποδεχθεί συντηρητικές πολιτικές επιλογές...» («Πρώτο Θέμα» 23.3.2014). Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης δεν είπε τίποτε και δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται επειδή θεωρεί ότι το πατρώο κόμμα της ΔΗΜΑΡ τα έχει όλα καλώς καμωμένα.

Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;

photo: Νίκος Δήμου
Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.

Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε.  Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

Την έπιασε ο πόνος την Σ.Αυγούλα !!!

Που πάτε ;;;
Πάτε να ψηφίστετε "αααβάδιστα" και "αααδιάβαστα" τα νέα μέτρα σύντροφοι βουλευτές της συμπολίτευσης ;;;
Και το γάλα των παιδιών μας ;;;

Reuters: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα...

Οι πεινασμένοι για αποδόσεις επενδυτές επιστρέφουν μαζικά στις αγορές της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, καθώς οι προοπτικές τους βελτιώνονται τη στιγμή που οι εναλλακτικές φαίνονται πιο ακριβές ή όλο και πιο ριψοκίνδυνες, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.

Οι πορτογαλικές και ελληνικές μετοχές και τα κρατικά ομόλογα των δυο χωρών έχουν τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη το 2014 και τα ταμεία που έχουν επενδύσει σε αυτούς τους τίτλους καταγράφουν μεγάλα κέρδη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Thomson Reuters. Οι επενδυτές λένε ότι καθοδηγούνται από την βελτίωση των οικονομιών των δύο κρατών, η οποία δίνει νέα ώθηση στην αρχική ανάκαμψη που προκλήθηκε από τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το 2012 να σώσει το ευρώ.