Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Να σταματήσουν οι πειραματισμοί με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος...

...Είπαν οι ... επιστήμονες γάλακτος της ΔΗΜΑΡ...

Την ανάγκη διαρθρωτικών εξυγιαντικών παρεμβάσεων στο όλο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων και όχι μεμονωμένες ενέργειες όπως η επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος που, όπως αναφέρει, στηρίζονται σε ιδεολογικές εμμονές, υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σήμερα τα μάτια μας στραμμένα στις δημοτικές εκλογές στην Γαλλία ...

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 45 εκατομμύρια Γάλλοι και ψηφοφόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εκλέξουν τις δημοτικές αρχές τους για τα έξι επόμενα χρόνια, σε μια ψηφοφορία που αποτελεί το πρώτο μεγάλο εκλογικό τεστ για τον Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου σημειώνει σημαντική πτώση έπειτα από 22 μήνες στην εξουσία.
Λόγω της διαφοράς ώρας, η Νέα Καληδονία και οι 33 κοινότητές της σήμαναν την Κυριακή στις 22:00 (ώρα Παρισιού, 23:00 ώρα Ελλάδας) την έναρξη της ψηφοφορίας. Ακολούθησαν οι περιφέρειες του Ινδικού Ωκεανού, στη Ρεουνιόν και τη Μαγιότ, ενώ τα εκλογικά τμήματα στην Ευρώπη άνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας).
Ανάλογα με το δήμο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίζουν ως τις 18:00, τις 19:00 ή τις 20:00 (τοπική ώρα).
Για τρίτη φορά μετά το 2001 και το 2008, οι πολίτες της Ε.Ε. μπορούν να συμμετέχουν επίσης στις γαλλικές δημοτικές εκλογές. Λίγοι έχουν ωστόσο κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, αφού μόνο 281.000 έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή μόλις το ένα τέταρτο των μεταναστών που είναι εγκατεστημένοι σε γαλλικούς δήμους και κοινότητες.