Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τρεις επέτειοι...

Εμείς οι Ελληνες δεν γνωρίζουμε σε βάθος την Ιστορία μας, παρά την υπερηφάνεια που νιώθουμε γι’ αυτήν. Ενα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας την έχει μάθει, κυρίως τη σύγχρονη Ιστορία, μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα, που παρουσιάζει την Ελλάδα πάντοτε κυνηγημένη και τους Ελληνες μονίμως αλάθητους. Αυτό το θεμελιώδες έλλειμμα ιστορικής γνώσης δικαιολογεί πολλά, μα πάρα πολλά, από τα ιδεολογήματα, τα στερεότυπα και τις θεωρίες συνωμοσίας που καταδυναστεύουν τον δημόσιο διάλογο και σκοτώνουν την κοινή λογική.

Φέτος έχουμε τις επετείους τριών εντελώς διαφορετικών ιστορικών γεγονότων, τα οποία χρήζουν μεγάλης ακόμη έρευνας και ψύχραιμης συζήτησης. Εχουμε τα 70 χρόνια από τον Δεκέμβρη του 1944, τα 50 χρόνια από το σχέδιο Ατσεσον για την επίλυση του Κυπριακού και τα 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατάρρευση της δικτατορίας.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Ας πεί κάποιος στους εναπομείναντες στον τηλέγραφο...

Ότι υπάρχει και η ... ΑΣΥΡΜΑΤΗ τεχνολογία ...
Λέγεται WiFi...
Μάλιστα υπάρχουν φήμες ότι με ένα τόσο δα κουτάκι (μεγέθους σοκολάτας !!!) μπορείς να κινείσαι με το αυτοκίνητο και να ΜΙΛΑΣ!!!
Αυτή η τεχνολογία λέγεται ...

Στην Κριμαία ψηφίζουν ΝΑΙ στην Ρωσία...

Περίπου 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι στην Κριμαία καλούνται σήμερα να επιλέξουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία ή την παραμονή της στην Ουκρανία σε ένα δημοψήφισμα που έχει καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, αλλά υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Σε μια χερσόνησο που κατά κύριο λόγο κατοικείται από Ρώσους, και η οποία παραχωρήθηκε το 1954 με απόφαση του Νικήτα Χρουστσόφ στην Ουκρανία, θεωρείται προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ταχθεί υπέρ της επίσημης ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ειδικά από τη στιγμή που η ουκρανική κοινότητα και η μειονότητα των Τατάρων, οι οποίες μαζί αποτελούν το 37% του πληθυσμού, έχουν απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ.

Ο ...συνωστισμός για το δημόσιο σκοτώνει !

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το Σάββατο λόγω συνωστισμού και άτακτης φυγής στο Εθνικό Στάδιο της Αμπούτζα, όπου είχαν συρρεύσει, καθώς ήταν σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης εργαζομένων στο δημόσιο τομέα της Νιγηρίας.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρέθηκε στην περιοχή ανέφερε ότι μέτρησε τουλάχιστον επτά πτώματα.
«Δεν μπορώ να φανταστώ καν τον αριθμό των ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν», ανέφερε η Ρόζμαρι Ογκίντα μιας από τις γυναίκες που κατάφερε να σωθεί από τον συνωστισμό.