Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Χάρηκαν οι ... επαναστάτες του Τουίτερ :)

Μεγάλη μέρα για την "επανάσταση" η σημερινή βόμβα στο γραφείο μου...

Αδέρφια, περίπου στις 1:30 το πρωί, το ανύπαρκτο άκρο έβαλε μια υπαρκτότατη βόμβα, γκαζάκια απ' ότι φαίνεται, στο δικηγορικό μου γραφείο στην Πλάκα.

Ήμουν εκεί. Μόλις είχα τελειώσει γράψιμο και διάβασμα δικογραφίας, όταν άκουσα θορύβους στην πόρτα. Πριν προλάβω να ελέγξω, έγινε η έκρηξη. Η θωρακισμένη πόρτα άντεξε αλλά από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στις μπαλκονόπορτες του γραφείου, προκλήθηκε μικρή πυρκαγιά σε χαρτιά στον προθάλαμο την οποία έσβησα αμέσως, αλλά καταστράφηκαν οι πόρτες των άλλων διαμερισμάτων, ήταν απλού τύπου και παλαιές, κυριολεκτικά ξηλώθηκαν από το ωστικό κύμα, έσπασαν τα τζάμια της κυρίας εισόδου και το κλιμακοστάσιο έγινε σαν βομβαρδισμένο.

Η επιστημονική απόδειξη της ταύτισης των δυο άκρων...

Αν κάνουμε μια συζήτηση του τι σημαίνει δεξιά και αριστερά, δεν θα βγάλουμε άκρη. Ο κάθε ένας θα έχει μια δική του εκδοχή. Και σας το λέω αυτό διότι έχω κάνει αυτή την συζήτηση άπειρες φορές. Το πρόβλημα είναι ότι στον άξονα δεξιά και αριστερά, δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να μπορούμε να κατατάξουμε κάποια ιδεολογία.

Εγώ προτιμώ ένα καρτεσιανό διάγραμμα προκειμένου να κατατάξουμε ιδεολογίες και κόμματα. Παίρνοντας λοιπόν στίγμα από τον Αμερικανό πολιτικό David Nolan, θα ήθελα σήμερα να δούμε τα πράγματα σε δυο διαστάσεις στο διάγραμμα που πήρε το όνομά του και που σήμερα ονομάζουμε Nolan Chart.