Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επενδύστε στην Αθήνα ...

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Δεν είναι καν πρωτότυπη. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας, όπου όλοι θέλουν να φέρουν επενδύσεις και που όλοι κάπως ονειρεύονται ξένα κεφάλαια να συρρέουν, δεν υπάρχει ένα σημείο υποδοχής των επενδυτών. Ένα σημείο όπου όχι μόνο κανείς θα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες, αλλά θα μπορεί να εξυπηρετείται ουσιαστικά, να βρίσκει υποστήριξη και επαφή στην προσπάθειά του να επενδύσει στην Αθήνα.

Όσοι έχουν δοκιμάσει επιχειρηματικά την τύχη τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ξέρουν ότι ανάλογα κέντρα υποδοχής, όπως το invest in Brussels λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία, προσφέροντας σε κάθε ενδιαφερόμενο μία σειρά υπηρεσιών: κωδικοποίηση νομοθεσίας, πληροφορίες για την ενοικίαση χώρων, υποστήριξη στις αδειοδοτήσεις, πληροφορίες για το επιχειρηματικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, μέχρι και προσωρινή (δοκιμαστική) έδρα -μικρό γραφείο σε όσους θα ήθελαν για λίγους μήνες να “δοκιμάσουν” το επιχειρηματικό περιβάλλον της Αθήνας.

Φοροέλεγχοι made in USA αλλά με Ελληνική κουτοπονηριά ...

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης υπέγραψε απόφαση με την οποία ενεργοποιούνται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου για τον προσδιορισμό πραγματικών εισοδημάτων και την αποκάλυψη «κρυφών» εισοδημάτων.

Η εφορία θα ... προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα κάθε φορολογούμενου με βάση όλα τα έσοδα και τα έξοδα του, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τις καταθέσεις του στις τράπεζες.

Ειδικότερα θα αξιοποιούνται στοιχεία για ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης, κοσμήματα, καταθέσεις, δάνεια, υποθήκες, μετρητά, καταναλωτικές δαπάνες, κινήσεις πιστωτικών καρτών, γονικές παροχές, κληρονομιές.

Με τα στοιχεία αυτά θα προσδιορίζεται το εισόδημα και εφόσον ξεπερνά το δηλωθέν τότε ο ελεγχόμενος θα καλείται να πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος αλλά και εισφορά αλληλεγγύης.
Ας πεί κάποιος στον κ. Θεοχάρη ότι το σύστημα made in USA δεν δουλεύει τμηματικά αλλά στο σύνολό του...
Ας πεί κάποιος στον κ. Θεοχάρη ότι το μόνο που θα καταφέρει με αυτό το κουτσουρεμένο κατ' επιλογή σύστημα ,  είναι να μην καταθέτει κανένας τα χρήματά του στις τράπεζες και να αυξηθεί η χέρι με χέρι συναλλαγή μεταξύ των φορολογούμενων...

Η απόφαση
Ειδικότερα η απόφαση του κ. Θεοχάρη με την οποία ενεργοποιούνται ο έμμεσος προσδιορισμός των εισοδημάτων έχει ως εξής:

Γράμμα ενός προδότη (της δημοσιογραφίας)...

Τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τη δημοσιογραφία και να δημιουργήσει το κόμμα «Ποτάμι», εξηγεί ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε όσους προσπαθούν, όπως λέει ο ίδιος, τις τελευταίες ώρες να τον φοβίσουν.

Στο άρθρο του «Γράμμα ενός προδότη (της δημοσιογραφίας) στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο δημοσιογράφος περιγράφει δύο περιστατικά που τον έκαναν να αρχίσει να σκέφτεται να παρατήσει τη δημοσιογραφία προκειμένου, όπως αναφέρει, να κάνει κάτι σημαντικότερο.

Έναντι 64.850 δολ. πωλήθηκε «Ο Αγών μου» με υπογραφή Χίτλερ!!!

'Εναντι του ποσού των 64.850 δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες ένα δίτομο αντίτυπο του ναζιστικού μανιφέστου «Ο Αγών μου» (Mein Kampf) υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Νέιτ Ντ. Σάντερς εκτιμούσε πως η τιμή του θα κυμαινόταν από 20.000 ως 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, 11 άτομα πλειοδότησαν για τους δύο τόμους, ωστόσο η ταυτότητα του αγοραστή δεν έγινε γνωστή.
Οι δύο υπογεγραμμένοι τόμοι είναι αφιερωμένοι από τον Χίτλερ στον Γιόζεφ Μπάουερ, ένα από τα πρώτα μέλη του ναζιστικού κόμματος και έναν εκ των ηγετών του αποτυχημένου «Πραξικοπήματος της μπιραρίας» -όπως έμεινε στην ιστορία το πραξικόπημα που αποπειράθηκε ο Χίτλερ στο Μόναχο το 1923 για την ανατροπή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Η Ουκρανία σκορπά απελπισία στο ΚΚΕ...

Η λαϊκή επανάσταση στην Ουκρανία , που ΑΝΕΤΡΕΨΕ την διεφθαρμένη Ρωσόφιλη κυβέρνηση του Δισεκατομμυριούχου Γιανούκοβιτς , δεν αρέσει στους Έλληνες Κομμουνιστές...

Με την ίδια ευκολία που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες πολιτικούς αντιπάλους Ναζί και Φασίστες έτσι χαρακτηρίζουν και τους Ουκρανούς!!!

Το ΚΚΕ λοιπόν "καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις"  στο εσωτερικό της Ουκρανίας.