Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το ποτάμι...

Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία. Ας ξεκινήσω λοιπόν από το τέλος. Μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν; Να βγω εγώ, να βγεις εσύ, να βγούμε πολλοί, να γίνουμε ένα ΠΟΤΑΜΙ που θα αλλάξει την Ελλάδα;

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Άλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Όλοι σ’ ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται «έχουμε άλλη λύση;».

Πάνω απ’ όλα, άνθρωπος!

Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι πολιτικός ή δικηγόρος; Είναι και τα δύο, καθώς τίποτε πλέον δεν απαγορεύει στον οποιονδήποτε πολιτευόμενο να ασκεί συγχρόνως και το επάγγελμα του δικηγόρου. Τίθεται, όμως, και το ερώτημα κατά πόσον το νόμιμο είναι και ηθικό, εφόσον συμβαίνει ο βουλευτής, που είναι και δικηγόρος, να υπερασπίζεται στη Βουλή υπόθεση την οποία έχει αναλάβει στα δικαστήρια.

Το ζήτημα ετέθη την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, στην επιτροπή όπου συζητήθηκε με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Διότι συμβαίνει διάταξή του να αφορά και την απόλυση αριθμού συμβασιούχων υπαλλήλων της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης της Ρόδου, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν παρανόμως. Και το έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε επιμόνως από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) να διευκρινίσει αν το γραφείο του εκπροσωπεί, συμβουλεύει ή διατηρεί κάποια άλλη σχέση με τους εν λόγω εργαζομένους.

Φασιστόραμα ...

Όποιος, έστω και με πόνο ψυχής, έχει αποδεχθεί πως η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη και πως τους κεραυνούς δεν τους ρίχνει ο Δίας, μπορεί να καταλάβει το γιατί οι ψηφοφόροι της Χρυσής της Αυγής είναι φασίστες με την ίδια ευκολία που καταλαβαίνει πως κάποιος που τρώει κρέας μάλλον δεν είναι βετζετέριαν.

Ακόμα όμως κι αυτός μπορεί να δυσκολευτεί να αναγνωρίσει εκείνους τους φασίστες που δεν παραπέμπουν ευθέως στα πρώτα επεισόδια του «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος». Γι’ αυτό και έφτιαξα ή «σκάρωσα», για να ικανοποιήσω και τους αναγνώστες που έχουν μια έφεση στο έντεχνο, μια μικρή λίστα με τα βασικότερα είδη φασιστών προκειμένου το σύνθημα «μάθε και προφυλάξου» να αποκτήσει υπόσταση και πέρα από τον αγώνα ενάντια στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σήμερα λήγει για τους κομματικούς (γιατρούς) ...

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξη στο νέο φορέα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όπως δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μέχρι χθες Τετάρτη είχαν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις ιατρών.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 20  Μαρτίου με όσους από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.