Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

IKEA: 29 δολάρια στις ΗΠΑ, 49 στην Ελλάδα !

Γεια σας. έψαχνα να βρω ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι τοίχου και ανακάλυψα κι εγώ για άλλη μια φορά τι γίνεται:

Πήραν είδηση (και πολύ άργησαν) τι εστί Γ.Α.Π ακόμα και στον Economist...

Economist::Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου, το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ -Μειώνει τις πιθανότητες για πολιτική επιστροφή του...
To νέο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ που ξέσπασε στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «πολιτικό ναρκοπέδιο», σχολιάζει σε άρθρο του ο Economist.

«Δεν περνά σχεδόν ούτε μια εβδομάδα στην Ελλάδα χωρίς κατηγορίες για διαφθορά στο Δημόσιο» τονίζει το βρετανικό περιοδικό και πρόσθέτει ότι αυτή τη φορά  «ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών καθώς έπειτα από 20 μήνες αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν αποδείξεις για εκτεταμένη κακοδιαχείριση σε περίπου 600 ΜΚΟ οι οποίες έδρευαν στα Βαλκάνια, από το 2000 μέχρι το 2008».

ΕΕ και Ουκρανία: Μια πολύ… πορτοκαλί άποψη!

Εντάξει. Όλοι πια γνωρίζουμε πως η Αραβική Άνοιξη δεν ήταν και πολύ… άνοιξη και οι πορτοκαλιές επαναστάσεις δεν ήταν και πολύ… πορτοκαλί.

Επίσης, όλοι βλέπουμε να διαγράφεται ο κίνδυνος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι από καταβολής κόσμου οι μεγάλες δυνάμεις δίνουν μάχες για να διασφαλίσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα και να διατηρούν χώρες στη σφαίρα επιρροής τους.

Και στην περίπτωση της Ουκρανίας, που έχει εξελιχθεί σε ένα εμφυλιοπολεμικό αιματηρό μέτωπο, γνωρίζουμε πως από τη μια τραβά το σχοινί η Ρωσία και από την άλλη η Δύση.

Φορολογικό σύστημα - σουρωτήρι...

Τον Μάρτιο του 2010 -τότε που διάφοροι αφελείς νόμιζαν ότι θα έκαναν το ρωμέικο κανονικό ευρωπαϊκό κράτος- η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου έκανε μια μεγάλη φορολογική τομή. Νομοθέτησε ότι όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής και ανεξαρτήτως... «διακηρυγμένων σκοπών», φορολογούνται σε ενιαία κλίμακα. Αυτό, δεν ήταν απλώς δίκαιο· ήταν και ένα βήμα (από τα πολλά που χρειάζονται) για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Φυσικά αυτή η τομή πνίγηκε στην αντιμνημονιακή υστερία που ενέσκηψε δύο μήνες μετά, δηλαδή τον Μάιο του 2010, αλλά και στις διακομματικές κραυγές περί... φορομπηχτικής πολιτικής.

Τα θαύματα στην Ελλάδα είναι σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις «για απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα». Κρατάνε τρία τέρμινα. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο νυν (και αεί) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και άρχισε το ξήλωμα της ενιαίας κλίμακας. Τον Σεπτέμβριο έκανε αυτοτελή τη φορολόγηση για τα εισοδήματα από ενοίκια, και τον Δεκέμβριο αύξησε τον συντελεστή φορολόγησης αδιανέμητων κερδών (!) και μείωσε τον συντελεστή για τα μερίσματα.

«Προσωρινό» πάγωμα των προστίμων ...

Ξεπερνά τον πήχη της γελοιότητας το επιτελείο του Υπ.Οικ.!!!
Θα ... βεβαιώνονται αλλά δεν θα επιβάλλονται γιατί θα γίνουν προσεχώς ευνοϊκότερα!!!

«Κενό» προστίμων υπάρχει στην αγορά, με τον ελεγκτικό μηχανισμό να έχει σηκώσει τα «χέρια ψηλά», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η προχειρότητα των σχεδιασμών οδηγεί σε αδιέξοδο φορολογούμενους και φορολογικές αρχές.

Καθώς έληγε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Φ.Π.Α. από τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι ελεγκτικές αρχές έλαβαν εντολή σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις να καταγραφούν αλλά να μην επιβληθούν τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία πρόστιμα.