Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μετωπική του Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με τις δηλώσεις Τσίπρα στο DPA ...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA για μονομερή διαγραφή χρέους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα ευχήθηκε να γίνει η χώρα μας Αργεντινή προσομοιάζοντας το μοντέλο της με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, επαναλαμβάνει την επίσημη θέση του που είναι μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Φωτογραφίες από τη σύλληψη του νεαρού στο Λευκό Πύργο, που απειλούσε με χειροβομβίδα...

Ένας (συμπαθέστατος) νεαρός απειλούσε από το πρωί, ότι έχει χειροβομβίδα και θα την απασφαλίσει, ακριβώς μπροστά από την πόρτα του Λευκού Πύργου. Τελικά, μάλλον δεν είχε τίποτε και αστυνομικοί, ήρεμα και ανθρώπινα τον καθησύχασαν και όλα έληξαν ομαλά. Δείτε τις φωτο:

Φτωχοί, με ακριβά gadgets...

Αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους γύρω μας, θα μπορούσε να είναι μέρος του παραλόγου του Ιονέσκο: Υπάρχουν πάρα πολλά ακριβά υλικά αγαθά γύρω μας που ανήκουν σε πάρα πολλούς, αλλά αυτοί δεν μπορούν να πάνε ούτε για ένα καφέ...

Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Έχεις, όπως κι ο γείτονάς σου, υπερτηλεόραση πλάσμα που κάνει και εσπρέσο με κάψουλες, για να μη λερώνεται η space κουζίνα που έχεις φτιάξει. Έχεις πληρώσει σύνδεση για δορυφορική, έχεις ίντερνετ-σταθερό, δωρεάν αστικά-υπερστικά, διαθέτεις το τελευταίο touch κινητό τηλέφωνο της αγοράς που σου φέρνει όλον τον κόσμο μπροστά σου. Γύρω σου υπάρχουν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που διευκολύνουν τη ζωή σου, που σου λύνουν τα χέρια.

Αφήστε τους Ελληνες να δουλέψουν!

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν ό,τι σωρεύει η καθημερινή εμπειρία: το ρεύμα μετανάστευσης αυξάνεται εντυπωσιακά. Από το 2009 έως το 2011, η μετανάστευση Ελλήνων προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυξήθηκε κατά 170%. Το 2012, ένας στους τέσσερις Ελληνες επιθυμούσε να μεταναστεύσει μόνιμα, το 4% το σχεδίαζε για τον επόμενο χρόνο.

Μόνο στη Γερμανία, την τελευταία τριετία μετανάστευσαν 25.000 Ελληνες, πολλοί εκ των οποίων είναι γιατροί, μηχανικοί, εκπαιδευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες. Προ μηνών υπουργός του κρατιδίου Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας μού περιέγραφε την κατάσταση στην κοιλάδα του Ρουρ, τη βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας· πώς προσπαθούν να κάνουν πιο άνετη και ενδιαφέρουσα τη ζωή στις κωμοπόλεις της περιοχής για να προσελκύσουν εργαζόμενους στη βιομηχανία.

Τι φοβάται ο Τσίπρας και τα "στρίβει"...

Αλέξη προλαβαίνεις ή περιμένεις να στρίψει το παγόβουνο;

Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί το κράτος ξόδευε περισσότερα από όσα μπορούσε να εισπράττει από φόρους και τα ξόδευε άσκοπα χωρίς να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες. Η εκτεταμένη διαφθορά στην κορυφή, το μέσον και η βάση της πυραμίδας συναρτάται κυρίως της γραφειοκρατία και της μεγάλης συμμετοχής του κράτους στον κύκλο της οικονομικής δραστηριότητας.

Μετά από 30 και πλέον χρόνια ιδιότυπης εκδοχής "βαλκανοσοβιετικού" τύπου σοσιαλισμού ο παραγωγικός ιστός της χώρας στη μεταπολίτευση διαλύθηκε.

Τον άφησαν να διαλυθεί, καλλιεργώντας ένα κλίμα εχθρότητας προς κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός της κρατικοδίαιτης που έδινε μέρισμα στα διεφθαρμένα στελέχη της κρατικής και κομματικής γραφειοκρατίας...

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να σοβαρευτούν στο Υπ.Οικ ;;; Πόσο θα ακόμα θα καταστρέφουν την οικονομία ;;;

Καθυστερεί το νέο σύστημα αποδείξεων...

Ανέτοιμο εμφανίζεται για μια ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά την εφαρμογή νέου «μοντέλου» για τις αποδείξεις που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι από φέτος, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό κατ’ ουσία ανέπαφο το ισχύον καθεστώς.

Ενα καθεστώς που ελάχιστα έχει συμβάλλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, όπως παραδέχονται άλλωστε και τα ίδια τα στελέχη του υπουργείου, τα οποία όμως για μια ακόμη φορά και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για ένα νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων που θα στοχεύει τους επαγγελματίες που ρέπουν προς τη φοροδιαφυγή έμειναν μακριά από το στόχο.