Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το ζητούμενο ...

Είχα πάρει συνέντευξη του Ολι Ρεν για την τηλεόραση τον Δεκέμβριο του 2010, λίγους μήνες μετά την επιβολή του Μνημονίου...
Στο τέλος της συζήτησης έφυγα προβληματισμένος. Οχι από όσα είχα ακούσει που ήταν το συνηθισμένο μείγμα απειλών, παραινέσεων και προτροπών.
Έφυγα προβληματισμένος κυρίως με τον συνομιλητή μου.
Αναρωτιόμουν ειλικρινά πώς είναι δυνατόν ένας πολιτικός τόσο χαμηλού βεληνεκούς και περιορισμένης επάρκειας να χειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα φοβούμαι ότι ο προβληματισμός ήταν βάσιμος. Ο Ρεν αποδείχτηκε μια αποτυχία τυλιγμένη σε μια καταστροφή.
Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα ομολογεί πως το μόνο που τον ενδιέφερε την άνοιξη του 2010 ήταν «να αγοράσουμε χρόνο (...) με κανονικό τρόπο» για να αποφευχθούν «δραματικές συνέπειες μετάδοσης» της κρίσης σε άλλα κράτη και στο τραπεζικό σύστημα.
Με άλλα λόγια, ο αρμόδιος επίτροπος ομολογεί ότι ούτε που είχε καταλάβει περί τίνος πρόκειται και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν μη γίνει καμία ζημιά έως ότου καταλάβει.
Μάλιστα, κυρίες και κύριοι.

Οικονομικός "εκβιασμός" για να μήν πάει σε ανεξαρτησία η Σκωτία ...

Μια ανεξάρτητη Σκωτία θα έπρεπε να ενισχύει τον προϋπολογισμό της ΕΕ με κονδύλια από 2,2 έως 4,3 δισ. ευρώ, πολύ υψηλότερα από αυτά που δίνει τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο και χωρίς φυσικά κανείς να μπορεί να εγγυηθεί τις «επιστροφές» που εξασφαλίζει το Λονδίνο από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Αυτό αναφέρεται σε μελέτη του υπουργείου Οικονομικών, την οποία παρουσίασε στην Γλασκώβη ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις Γουίλιαμ Χέιγκ.

Το τελευταίο διάστημα, το Λονδίνο κάνει σειρά μελετών και αναλύσεων σχετικά με τις συνέπειες που θα προκαλέσει το «ναι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.

Γελάστε με την καρδιά σας με τη καφρίλα των "δημοσιογράφων" ...

Στην χώρα που έχει σε αναλογία ανά κάτοικο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες το ΟΟΣΑ τις :

  • περισσότερες εφημερίδες , 
  • περισσότερα "ειδησεογραφικά" Site και 
  • αμέτρητα Blog , 

στην χώρα που , ακόμα και σήμερα,  το ακροαριστερό φασιστικό Indymedia εκπέμπει από τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ δομές του Πανεπιστημίου , με servers και  Internet (με οπτικές ίνες) που πληρώνει ο Έλληνας "νοικοκυραίος"  (όπως ειρωνεύονται όσους πληρώνουν εφορία και λοιπούς φόρους) και που κανένας δεν τολμά και δεν μπορεί κανένας να το σταματήσει ...

Έτσι μπράβο ρε κυβέρνηση...

Να συνεχίσετε να εξοντώνετε τον Ι.Τ και την μεσαία τάξη...

Με τον ρυθμό παραγωγής ΗΛΙΘΙΩΝ  ιδεών απ' το οικονομικό ιερατείο ,  θα καταφέρετε να μηδενίσετε τις όποιες ψήφους σας είχαν απομείνει από την Μεσαία Τάξη...

Κομμουνιστικός Αυτισμός στην πρώτη σελίδα...

Κάθε μέρα και χειροτερεύει η κατάσταση των αυτιστικών...

Στο Αφγανιστάν "έφαγαν" τον αντίστοιχο Τόμσεν...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε Λιβανικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ. Μεταξύ των νεκρών ήταν και τρεις δράστες της επίθεσης, ενώ αγνοούνται τέσσερις εργαζόμενοι στην αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Μεταξύ των  νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας ήταν και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το ΔΝΤ.
Ο 60χρονος Γουάμπελ Αμπντάλα, υπήκοος Λιβάνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ήταν ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από το 2008.