Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Από σήμερα Εορταστικό Mood = ON :)

Ευχές από μας:

Ευχές από τους φίλους του blog :)

Ευχαριστούμε θερμά !!!










Πλειστηριασμοί: Αν τα στοιχεία αποδειχθούν ανακριβή, η Βουλή οφείλει να επανέλθει...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ανακεφαλαιώνοντας:

Η τρόικα επέμενε από την αρχή για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μπροστά στις αντιδράσεις και στις προειδοποιήσεις περί άμεσου κινδύνου κοινωνικής αναταραχής, δύο από τους τρεις δανειστές μας (ΕΕ και ΕΚΤ) έκαναν πίσω και άναψαν το πράσινο φως για την συνέχιση της προστασίας.

Το ΔΝΤ, όμως, που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την κοινωνική ειρήνη σε οποιαδήποτε χώρα και αν παρενέβη (καθώς ακολουθεί απαρέγκλιτα το δικό του πρωτόκολλο, όπως αυτό προκύπτει από το Καταστατικό του), αδιαφορεί για την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης (διότι προέρχεται από άλλη ήπειρο) και όποτε θέλει παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, συνέχισε να πιέζει και να απαιτεί.

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί εκ νέου η ΠΟΠΕΚ...

To αίτημα της για επαναφορά του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011 - 2012 επαναλαμβάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατακρίνοντας τις συστάσεις της κυβέρνησης για περιορισμό της χρήσης τζακιών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η επιπολαιότητα και η προχειρότητα με την οποία επεβλήθη η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς έρευνα και μελέτη των επιπτώσεων της απόφασης στην ζωή των πολιτών, συνεχίζεται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης προς τους πολίτες, να αποφεύγουν να ανάβουν τζάκια, σόμπες, προκειμένου να ζεσταθούν».

Τρία μέτωπα για την κυβέρνηση...

Δημοσιονομικό κενό, Χαριλάου Τρικούπη και έλλειμμα συντονισμού μεταξύ υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών συνθέτουν ένα τρίπτυχο προβλημάτων που τρομάζει το Μαξίμου.
Για το μεν πρώτο τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Στις 13 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της τριμερούς και στις αποσκευές τους αναμένεται να φέρουν απαιτήσεις για τον τρόπο κάλυψης «τρύπας» στα έσοδα που ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα εκκρεμούν μια σειρά από μέτρα όπως η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το δεύτερο κύμα απολύσεων στο δημόσιο και η μείωση τον εργοδοτικών εισφορών.
Το πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση να καλύψει το δημοσιονομικό κενό χωρίς τη λήψη οριζόντιων μέτρων και μάλιστα σε μία χρονιά όπου οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με 12 φόρους, συνολικού ύψους 11,87 δισ. ευρώ, παραμένει ζητούμενο.