Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Μακάρι να δικαιωθούν: Αγωγή Κύπριων καταθετών κατά του Eurogroup...

Με αγωγή εναντίον του Eurogroup και άλλων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.ά.) πενήντα κύπριοι καταθέτες και μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών ζητούν αποζημιώσεις για το «κούρεμα» των καταθέσεών τους.

Η ομαδική αγωγή καταχωρήθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου Κύπρου Χρυσοστομίδη, το οποίο για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεργάζεται με καθηγητές και άλλους νομομαθείς του εξωτερικού.

Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το Γενικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει, αν πράξεις του Eurogroup μπορούν να καταλογιστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να θεμελιωθεί δικαίωμα καταβολής αποζημιώσεων σε αιτητές.

Στη Συρία δεν κάνουν γιορτές...

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην κεντρική επαρχία Χομς της Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι, μεταξύ τω οποίων πέντε παιδιά, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Πέντε μαθητές και δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ουμ αλ-Αμάντ στην επαρχία Χομς», ανέφερε το πρακτορείο.

Τι συμβαίνει στην Χαρ. Τρικούπη 50 ;;;

Σε καζάνι που βράζει, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, μετατρέπεται το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την επιστολή μελών της, με την οποία αμφισβητείται ευθέως ο Ευ. Βενιζέλος και οι επιλογές του.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για σταδιακή διολίσθηση των ιδεών του Κινήματος σε συντηρητικές πολιτικές και για χαλαρές πολιτικές διαδικασίες και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα ... Βγείτε και πάρτε έστω κάτι συμβολικό...

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Στην Αττική, τα μαγαζιά θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00.
Το ωράριο των καταστημάτων τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2013 09:00‐21:00
ΤΡΙΤΗ (Παραμονή Χριστουγέννων) 24/12/2013 09:00‐18:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12/2013 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 26/12/2013 ΚΛΕΙΣΤΑ