Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

“Φταίει το κεφάλι το κακό μας...”-τι τα ψάχνετε;

Μην κουραζόμαστε: αυτή η χώρα, δεν αλλάζει με τίποτε! Ούτε η κρίση( η τρέχουσα αλλά και κάποια πολύ χειρότερη-δυνάμει επερχόμενη...) μας βοηθάει να βάλουμε μυαλό, μήτε τα παθήματα, και δη τα σωρευμένα με ... συνέπεια και συνέχεια, μας γίνονται μαθήματα. Παρακολουθήστε τους τίτλους των εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών δελτίων, και θα καταλάβετε τι εννοώ: δεν περνάει μέρα, μα ούτε μία, που να μην φιγουράρει κάποιο σκάνδαλο, κάποια "λαδιά", κάποια ένδειξη πως όλοι μας, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, επαναλαμβάνουμε στερεότυπα το αποσαθρωτικό "βρε, δεν βαριέσαι..." και αναπαράγουμε τους κακούς εαυτούς μας των... "παλιών καλών ημερών", στην τρέχουσα υπό κρίση καθημερινότητά μας!

Ψηφίστηκε ο Ε(Ν)ΦΙΑ(λτης) της περιουσίας με απώλειες ...

Ψηφίστηκε ο ΕΝΦΙΑ(εφιάλτης) της περιουσίας των Ελλήνων...

Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο Β. Πολύδωρας από τη Ν.Δ., ο οποίος διαγράφηκε με επιστολή του πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ενώ απών από τη διαδικασία ήταν, επίσης, ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μειώσεως της ανεργίας;

Ο δρόμος της ανεργίας είναι μακρύς και εξαιρετικά επικίνδυνος στην Ελλάδα. Σίγουρα δε το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί συντόμως, και τούτο διότι η εσωτερική αγορά εργασίας έχει υποστεί σοβαρή βλάβη – οποία διορθώνεται μόνον με πολύ σοβαρά και μακράς πνοής διαρθρωτικά μέτρα. Τα τελευταία, ωστόσο, απέχουν πολύ από το να είναι ορατά στον ορίζοντα. Διότι, με τους σημερινούς ρυθμούς οικονομικής υφέσεως, κάθε πληρωμένη θέση εργασίας στο συντεχνιακό Δημόσιο προκαλεί σχεδόν διπλή ανεργία στον ιδιωτικό τομέα.

Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν ΔΑΣΚΑΛΟΙ... Εύγε στην Ακαδημία Αθηνών !!!

Η χθεσινή πανηγυρική συνεδρία και η απονομή των ετήσιων βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών δεν ήταν, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η τελευταία εκδήλωση της χρονιάς.

Το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας ήταν όμως και φέτος πιστό και σταθερό στα κριτήριά του βραβεύοντας σε όλες τις Τάξεις, νέους επιστήμονες και δημιουργούς, αλλά και ανθρώπους που έχουν ήδη διανύσει μια μεγάλη διαδρομή στον τομέα τους.

Ξεχωρίζει  φέτος η βράβευση ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμηρίκας, που κάηκε στην προσπάθειά του να σώσει από την πυρκαγά τα δύο μικρότερα αδέλφια του και οι μαθητές της Γ Τάξεως Λυκείου Δεμενίκων Πατρών, που διέθεσαν το ποσόν για την πενθήμερη εκδρομή τους στη νοσηλεία και εγχείριση ενός συμμαθητή τους.

Η... φαντασία στη 4η εξουσία... (η Αλλιώς πως στήνονται οι προβοκάτσιες...)

Αυτό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ανάγκασε τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Σίμο Κεδίκογλου να κάνει  την ακόλουθη δήλωση:

"Το δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο και δεν έχει καμία σχέση με  την πραγματικότητα. Τα αναφερόμενα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.