Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κυνισμός για τις παράνομες αντικειμενικές αξίες...

Η  δήλωση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, με την  οποία παραδέχτηκε, σήμερα, ότι η εξίσωση των «αντικειμενικών» αξιών με τις πραγματικές τιμές αναβλήθηκε για το 2016, διότι αν γινόταν εντός του 2014 θα επιδρούσε αρνητικά στις εισπράξεις από την φορολογία ακινήτων,  αποκαλύπτει έναν απροκάλυπτο κυνισμό στην άσκηση εξουσίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνειδητά παράνομης απόφασης, η οποία παραβιάζει τον ισχύοντα νόμο περί προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών «το βραδύτερο εντός διετίας» (έχει να γίνει από το 2007), είναι η εξοντωτική και παράνομη φορολογία ανύπαρκτων περιουσιών, που στηρίζεται στις ψεύτικες «αντικειμενικές αξίες».

«Αντιμνημονιακό» μπλοκ : Υπάρχει ταύτιση και σύμπλευση...

Ενοχλεί και προκαλεί οργίλες αντιδράσεις, αλλά είναι η αλήθεια:

Μέσα στη Βουλή το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ ψηφίζει, συμπεριφέρεται και εκφράζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Υπάρχει ταύτιση και σύμπλευση.

«Είστε παράνομοι!», φώναξε η κ. Ζαρούλια κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας που περιελάμβανε την μείωση της τιμής των φαρμάκων και πήρε την ομάδα της και αποχώρησε.

«Η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική (sic) και αντισυνταγματική… Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», ανέφεραν στο έγγραφο που κατέθεσαν στο προεδρείο της  Βουλής ο γραμματέας της Κ.Ο και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.κ. Βούτσης, Λαφαζάνης και Κουρουμπλής.

Συλλυπητήρια Αντώνη να τη θυμόμαστε...

Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν στα ΑΕΙ  γιατί  πέραν μιας γενικής βούλησης να πράξει ό,τι επέβαλε το μνημόνιο, δεν διέθετε ούτε την ειδική βούληση, ούτε  την ικανότητα να μεθοδεύσει την αναδιάρθρωση και τη μεταρρύθμιση...

Τα ΑΕΙ όπως οι περισσότερες «περιοχές» στο ελληνικό δημόσιο, αυτοδιοίκητες και μη, διοικούνται από τοπικές βαρονίες με γνώμονα τα πελατειακά συμφέροντα των διοικούντων και όχι το γενικό συμφέρον...

Στα ΑΕΙ, αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ανεξάρτητη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας από την εκάστοτε εξουσία, αλλά διανομή των κρατικών επιχορηγήσεων σε ημετέρους μέσω διορισμών των παιδιών και των ανεψιών των τοπικών «βαρόνων»...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ... Ας θυμίσει κάποιος στον υπουργό ότι υπάρχει και αυτή η λύση..

Που είναι αρκετά έντιμη και σώζει αυτοσεβασμό...
Δηλαδή μετά από τρεις μήνες απραξίας και αδιαφορίας για εξεύρεση λύσης τι περιμένει ;;;

Μην κάνεις τίποτα, ζήτα μια μελέτη...


Παλιότερα υπήρχε μεταξύ των πεπειραμένων πολιτικών μια πολύ συγκεκριμένη πεποίθηση που προερχόταν από μακρόχρονη εμπειρία στα κυβερνητικά τερτίπια και εκφραζόταν με ένα κλασικό και διαχρονικό ελληνικό πολιτικό αστείο: «Αν θες πραγματικά να παγώσεις τις εξελίξεις σε ένα θέμα, φτιάξε μια επιτροπή να το εξετάσει».

Η εκσυγχρονισμένη version αυτής της -ίδιας ωστόσο κατά βάση- μεθοδολογίας λέει πολύ απλά: «Αν θες να μην κάνεις τίποτα, αλλά να φαίνεται ότι δουλεύεις και προχωράς, ανέθεσε σε κάποιον να κάνει μια μελέτη για τα πιο σοβαρά θέματα που σε απασχολούν».

Χρειαζόταν λοιπόν να δημοσιοποιηθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ για να ενημερωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, που την παρήγγειλε, ότι στην ελληνική αγορά υπάρχουν στρεβλώσεις οι οποίες δεν επιτρέπουν στις τιμές να διαμορφωθούν ελεύθερα, κρατώντας τες επιλεκτικά σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, όταν στην ίδια αγορά το μισθολογικό κόστος έχει υποστεί πρωτοφανή συμπίεση;