Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τελείωσαν τα ψέματα, τελείωσε κι ο χρόνος...

Αν η διάθεσή σας είναι μόνον για ανάλαφρα αναγνώσματα, σας προειδοποιώ να σταματήσετε εδώ. Γιατί, σήμερα, έχω βάλει στον εαυτό μου μια άσκηση, το αποτέλεσμα της οποίας δεν προμηνύεται ευχάριστο. Σκοπεύω να περιγράψω την κατάστασή μας και τις προοπτικές που ανοίγονται, όσο πιο απλά μπορώ, όπως αν έγραφα μια επιστολή σε έναν στενό φίλο στο εξωτερικό, ο οποίος αγνοεί μεν τα καθέκαστα στην Ελλάδα, αλλά ενδιαφέρεται ειλικρινά να μάθει τι γίνεται με την ωραιότερη χώρα του κόσμου, που, ως γνωστόν, κατοικείται από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου. Πάμε, λοιπόν - που θα έλεγε κι ο Γιώργος...

Το λάθος είναι πράγματι της Ευρώπης, όχι δικό μας. Εμείς αυτοί ήμασταν πάντα και ποτέ δεν το κρύψαμε. Αλλωστε, η κουλτούρα μας επιβάλει τον θαυμασμό προς εκείνον που δρα εκτός λογικής, διότι είναι σπουδαίο πράγμα «να είσαι ο εαυτός σου!». Οι Ευρωπαίοι μας πίστεψαν όταν είπαμε ότι είμαστε σαν κι αυτούς και διεκδικήσαμε μια θέση στο δικό τους κλαμπ. Στην εξαπάτηση, βέβαια, βοήθησε και η προστασία που μας παρέχει η γλώσσα μας, χάρη στην οποία η ελληνική ιδιαιτερότητα (ο πολιτικώς ορθός όρος για την παλαβομάρα...) είναι απροσπέλαστη στους ξένους.

... και ο Μητσοτάκης πήρε στο ψιλό τον Τσίπρα !!!

Κων. Μητσοτάκης: Το φιάσκο με τα φάρμακα να γίνει μάθημα στον κ. Τσίπρα...

Για «φιάσκο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των φαρμάκων έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook.

Κλειστά ΑΕΙ: Οι Σύγκλητοι σε ρόλο ηθικού αυτουργού...

Στην περίπτωση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του λουκέτου που έχουν επιβάλει σ’ αυτά, υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία εκφεύγουν  ζητημάτων όπως είναι η τρόικα, τα μνημόνια, οι διαθεσιμότητες και οι κινητικότητες, η απώλεια ή όχι του εξαμήνου.

Ο αδιαφανής τρόπος με τον οποίο έγιναν οι προσλήψεις από τις Συγκλήτους, βάσει του οποίου  τα πανεπιστήμια μετετράπησαν σε χώρους επαγγελματικής αποκατάστασης φίλων και συγγενών, εγείρει ζητήματα σχετιζόμενα με την ανάγκη να ελεγχθούν όχι μόνο οι προσληφθέντες, αλλά και οι προσλαμβάνοντες.

Δεν είναι μόνο ο απαράδεκτα μικρός αριθμός εκείνων που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ.

Είναι ότι οι Σύγκλητοι (που κατά τεκμήριο απαρτίζονται από τον αφρό της ακαδημαϊκής μας κοινότητας) εξελίχθηκαν σε ένα σύστημα πελατειακής εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων που, όπως αποδεικνύεται από τις συνεπωνυμίες και τις συγγενικές σχέσεις, ξεπέρασαν και το πολιτικής προέλευσης πελατειακό σύστημα.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ προ των πυλών...

Το 2014 η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του ευρώ πρόκειται να θέσουν σε κυκλοφορία το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κυκλοφορία του νέου τραπεζογραμματίου έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του ευρώ έχουν ήδη έρθει σε επαφή με κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, τράπεζες, εμπορικές επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς που κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν συσκευές επεξεργασίας και εξακρίβωσης της γνησιότητας τραπεζογραμματίων, προκειμένου να τους βοηθήσουν να προσαρμόσουν τα μηχανήματά τους στα χαρακτηριστικά του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ.

Γερμανία : Συμφώνησαν για Große Koalition...

Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία κατέληξαν νωρίς το πρωί oι συντηρητικοί της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), όπως ανακοίνωσαν μέσω twitter δύο συντηρητικοί πολιτικοί.

Προηγήθηκαν ολονύκτιες διαπραγματεύσεις και γύρω στις 06.00 ώρα Ελλάδος επετεύχθη συμφωνία, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ και την Ανεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, συντηρητική πρωθυπουργό του κρατιδίου Σάαρλαντ.